Ще про рейтинг шкіл Ужгорода

11.10.2013 18:56 РАТУША

Надрукований у минулому номері рейтинг шкіл, складений Закарпатським рейтинговим агентством, викликав чималий резонанс. Агентство надало нам ще деякі дані з ЗНО у розрізі предметів. Хоча Ужгород за часткою випускників, які взяли участь у ЗНО, поступається позицією Мукачеву, якість освіти тут найкраща: нижча за середню по країні частка «провалених іспитів» (для України в середньому близько 10 %).

Окрім того, високою є частка тестів, складених на високий бал (173 і вище) — 26,1 %. Знову ж таки, середній показник по країні — 15 %.

Варто відзначити і той факт, що 3 із 10 найкращих навчальних закладів області саме з Ужгорода: Гімназія м. Ужгорода (1-ше місце), Ужгородська спеціалізована школа І—ІІІ ступенів № 5 із поглибленим вивченням іноземних мов (8-ме місце) і Лінгвістична гімназія ім. Т. Г. Шевченка(9-те місце).

Також до редакції звернулася керівниця Навчально-виховного комплексу «Ужгородський економічний ліцей, ЗОШ І—ІІ ступенів» Людмила Роман, яка помітила в таблиці неправдиві дані щодо кількості випускників у її закладі, що впливає на рейтинг закладу. В зв’язку з тим, що, на думку директора закладу, «рейтингова оцінка» негативно впливає на формування громадської думки про заклад, ми звернулися до Закарпатського рейтингового агентства з проханням перевірити надані нам дані. Як виявилося, в таблиці дійсно вкралася помилка. Справжня кількість випускників у школі — 20 учнів і плюс 4 «екстерники». Закарпатське рейтингове агентство провело ретельну перевірку даних і надало нам уточнену таблицю, в якій згаданий заклад перебуває на десять сходинок вище. Просимо вибачення у керівника та педагогічного колективу Навчально-виховного комплексу «Ужгородський економічний ліцей, ЗОШ І—ІІ ступенів» і нижче подаємо уточнену таблицю рейтингу шкіл Ужгорода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Яким є справжній рейтинг шкіл?

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат