Збитковий «Патент» готовий віддати місту гуртожиток на Джамбула, 50...

04.10.2013 15:54 РАТУША

...а місто — створити КП з нагляду й контролю за розкопуваннями територій.


На чергове засідання виконкому Ужгородської міської ради цієї середи виносилося 15 питань. Одне з питань порядку денного стосувалося переоформлення гаражів та котелень, яких у місті чимало у безгоспному стані після відміни централізованого теплопостачання. Було вирішено провести поділ комунального майна (котелень) на те, що використовується, й те, яке у подальшому відчужуватимуть.

Цього разу йшлося про стан одного з підприємств Ужгорода — ТДВ «Патент». За інформацією його керівника, підприємство є збитковим через високі ціни на сировину й необхідність її завезення, що впливає на собівартість продукції. ТДВ «Патент» має дебіторську заборгованість — близько 1,4 млн. На балансі «Патенту» є гуртожиток на вул. Джамбула, 50.

За певну компенсацію підприємство готове передати гуртожиток місту, тим паче, що питання про це мусується принаймні років дванадцять. На сьогодні мешканці гуртожитку боргують підприємству 105 тис. грн., за водопостачання 31 тис. грн., 5 тис. грн. ліфтовому господарству і майже 7 тис. грн. за електропостачання.

Присутні знову говорили про ведення земельних робіт на Кошицькій, де газовики розрили вулицю екскаватором.
«Діяльність працівників газової служби на вулиці Кошицькій дуже незадовільна. Чому допускається розриття вулиці просто екскаватором, залишаючи після себе рвані ями дорожнього покриття?.. Роботи такого характеру повинні проводитися згідно з технологією. Необхідно акуратно вирізати ділянку асфальту, де мають проводитися ремонтні роботи, а не абияк перерити вулицю, нібито це звичайне поле. Після таких неякісних робіт доводиться витрачати більше матеріалу на відновлення покриття, а це все коштує грошей», — зазначив Віктор Погорєлов.

З огляду на це, міський голова дав розпорядження директорові департаменту міського господарства бути особисто присутнім, коли земляні роботи розпочинаються, й контролювати їх ведення.

Зі свого боку члени виконкому запропонували створити КП, яке би відповідало за розриття й за відновлення дорожнього покриття. Цю пропозицію збираються детально розглянути, а відтак винести на затвердження сесії Ужгородської міськради. Також виконком розглянув звернення мешканців кількох будинків, які просили зняти їх із балансу ЖРЕРів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат