Земельний конфлікт   у «новому» районі

Фото з Інтернету. 13.09.2013 14:53 РАТУША

Забудовникові на вул. Достоєвського, 2а можуть запропонувати іншу земельну ділянку.


Цього тижня в «новому» районі Ужгорода виникло протистояння між мешканцями кількох висоток та забудовниками. Територію поблизу будинків № 2, що на вул. Достоєвського, й буд. № 8 на вул. Годинки забудовник взявся активно «реалізовувати», натомість люди збираються не допустити забудови й пильнуватимуть об’єкт, виставивши намети.

Поки одна сторона обурюється, а інша доводить, що діє в межах будівельно-санітарних норм, ситуацією поспішили скористатися місцеві політики. На місці протистояння вже активно піаряться деякі політичні сили, які виставили тут свої намети.

«Ми не діємо в обхід закону, — каже представник забудовника Володимир Галинський. — Забудовник отримав усі дозвільні документи, вже вклав чималі кошти в освоєння земельної ділянки. Тут зведуть жиловий 5-поверховий будинок на два під’їзди, на першому поверсі будуть приміщення «під комерцію». Загострилося питання через те, що окремі «активісти» безпідставно назвали цю територію такою, що належить цим будинкам, перекручують санітарно-будівельні вимоги та норми ДБНів.

При цьому забудовник із 5 вересня має на руках дозвіл на проведення земляних робіт за № 79, погоджений зі всіма інстанціями й обмежений у часі, його дія закінчується 25.09.2013. Мешканці будинків захопили приватну територію (Державний акт на земельну ділянку, виданий 20 лютого 2006 року), не дають можливості працювати генпідрядній організації, перешкоджають роботі техніки, порушують правила техніки безпеки на будівництві, чим створюють небезпеку для свого здоров’я і життя своїх дітей.

З 9 вересня мешканці щодня виводять на будівельний майданчик, що є чужою приватною територією, своїх малих дітей. У середу один із мешканців на знак протесту, хизуючись, поставив автомобіль із дітьми під екскаватор. Техніку довелося прибрати. 9 вересня громадяни кидали камінням у техніку, намагаючись влучити в оператора бурової установки, погрози звучали на мою особисту адресу, представника генпідрядчика, робітників... Це бачили представники міськвідділу міліції, яких на будмайданчик прибуло загалом близько 20 осіб. За всі дні протистоянь ні міська, ні муніципальна міліція, ані прокуратура не вжили жодних конкретних заходів, аби захистити власника земельної ділянки, його права приватної власності, не посприяли генпідрядчикові, аби той міг розпочати будівельні роботи», — стверджує Володимир Галинський.

«Депутати міськради Щадей, Буланов та колишній член виконкому Ужгородської міськради Волосянський підбурювали людей до непокори, при цьому не маючи жодних документальних підтверджень своєї правоти, — каже представник забудовника. — Станом на четвер 12 вересня на приватній території (будівельному майданчику) помічники нардепів від «УДАРу», «Свободи», «Молодої ініціативи», «Батьківщини» і «ЄЦу» з порушенням ДБНів встановили власні намети. За інформацією у ЗМІ, організувати протистояння допомагала інша політична сила — «ЄЦ». Правомірність дій забудовника у ЗМІ визнали міський голова Ужгорода, його заступники, в. о. головного архітектора, депутати міськради О. Доктор, Б. Андріїв, депутат облради В. Чубірко, які знайшли час та можливість ознайомитися з пакетом дозвільних документів. Держархбудконтроль у середу провів перевірку на місці й визнав відсутність порушень у діях генпідрядчика і забудовника, а в четвер оформив запит на документальну перевірку.

Депутатами було, на мою думку, незаконно призначено земельну комісію 12 вересня. Вона ухвалила рішення на сесії міськради рекомендувати власникам нову земельну ділянку. Такі умови можна буде прийняти лише за умови, що нова ділянка буде не меншою за площею, наявністю комунікацій, комерційною привабливістю, а також будуть повернуті збитки, яких зазнав власник за цей час», — прокоментував ситуацію пан Галинський.

З огляду на резонанс події перевірити правомірність забудови зеленої зони на вул. Достоєвського, 2 та вул. Годинки, 8 обіцяє і прокуратура Ужгорода. Як повідомляє прес-служба прокуратури міста Ужгорода, прокурор міста Ужгорода направив вимоги про проведення перевірки законності будівельних робіт на земельній ділянці, що біля багатоповерхівок по вул. Годинки, 8 та вул. Достоєвського, 2 в Ужгороді, до Державної інспекції сільського господарства, Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в Закарпатській області, а також ужгородському міському голові. Хід перевірки прокурор міста Ужгорода тримає на контролі.

Припинити будівництво на Достоєвського, 2а може суд, але досі ніхто з протестувальників до суду не звертався.

Фото з Інтернету.

Коментарі :


16.09.2013 15:57 непогорєлов

Якщо будівництво дійсно під вікнами, тобто не відповідають відстані нормам, то винуваті ті, хто видав дозволи. Забудовник не винуватий, бо і так вже наплатився грошей. Мерія хоче тепер виправити помилку і надати нову ділянку, але чи готова мерія компенсувати затрати забудовника, які він поніс на проект і таке інше?


15.09.2013 12:25 Іван

За дозволи, видані за хабарі, треба карати.
Мер уже має досвід хабарництва і відсидів 6 років у таборі "Білий лебідь" Комі АССР


15.09.2013 12:21 Іван

Брехлива стаття.


15.09.2013 00:19 SADIST

РІО майте совість пишете таку фігню що і смішно читати, в мене така думка що ви проти людей і взяли в забудовника Володимир Галинський файну взятку, по вашим словам так від золотце вищої проби, а ми тут люди в домах повні дебіли, прийдіть до людей і ми вам розкажем як все було на справді щей відео покажем як блондін з телефоном бігав і наркоши в кепках бабок пугали і мам з дітьми, а тракторист він жеш олень городський він не боїться ходити по городу після того як людей давив, якшоб машинами його не подперли так він би і задав їх. РІО будьте нормальною газетою а не продажною, приходіть да нас в скверик у нас тут весело по спілкуєтесь з народом...


14.09.2013 21:50 дьзямко

курво , маєш гроші строїти то строй на нових містах. протягни електрику ,газ, каналізацію дорогу   напрімер в садовому районі щи й заробиш на тому/     людям перед окнами набудуєш     будуть никати   з єдної хижі в другу     май розум. норими в гузицю вєдно з дбі - бо там дебіли/


14.09.2013 17:12 Мешканець будинку

А чому ні слова про "тітушок". Чи то були "близькі і знайомі" )

https://www.youtube.com/watch?v=1ORbs1tjNQE


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат