Театральну площу реконструюють за проектом львівського архітектора

06.07.2013 07:23 РАТУША

...без громадських обговорень й погодження з боку містобудівної та науково-художньої рад?

Стали відомі результати конкурсу на реконструкцію історичного центру Ужгорода, а саме його знакового місця — площі Театральної. Характерно, що жоден із ужгородських архітекторів участі
у конкурсі не брав.

Були розглянуті три проекти — від двох львівських авторів й одного закарпатського зі смт Солотвино Тячівського району. Тож переможцем конкурсу став Роман Данилевич зі Львова.
У лютому виконком Ужгородської міської ради оголосив конкурс ескізних проектів комплексного благоустрою історичної частини Ужгорода, пізніше рішенням виконкому були виділені кошти на суму 45 тисяч гривень.

Як з’ясувалося, Роман Данилевич про конкурс дізнався від свого товариша-однокурсника, котрий живе в Ужгороді, а на підготовку ескізного проекту витратив близько двох тижнів.
Наразі громадськість може хіба що гадати, чи отримає можливість ознайомитися з ескізом реконструкції Театралки від львівського архітектора, й коли будуть (і чи будуть узагалі) проведені громадські слухання, які необхідні у таких випадках, як і оцінка з боку містобудівної та науково-художньої рад?

До того ж лишається, м’яко кажучи, дивним те, що в.о. головного архітектора Ужгорода п. Самсонов відкрив конверта й оголосив переможця не у присутності комісії, а у власному кабінеті, що нівелює значення конкурсної комісії як такої взагалі.

Згідно з Постановою Кабміну «Про затвердження порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів», мали бути чітко означені: замовник конкурсу, тема, терміни проведення, тези програми, вимоги до професійного рівня учасників, умови, місце та терміни їх реєстрації, розмір реєстраційного внеску та премій, склад журі конкурсу, місце, терміни й порядок отримання конкурсної документації, місце і дата подання конкурсних проектів, зобов’язання замовника конкурсу щодо подальшого використання проекту, який отримає першу премію тощо.

До того ж у складі журі, відповідно до специфіки конкурсу, має бути не менше двох третин висококваліфікованих спеціалістів у сфері містобудування та архітектури, значиться у цій Постанові. Чи є в місті людина, яка бачила таку комісію?.. Чи то пак питання більше до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, повноваження якого делеговані міській архітектурі?..

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат