Найбільше здібних учнів навчається в Ужгороді, Мукачево — навіть не у трійці...

31.05.2013 15:00 СОЦІО

Днями сайт Нове Закарпаття оприлюднив рейтинг районів та міст Закарпаття, де живе і навчається найбільше здібних учнів. Рейтинг складений на основі кількості переможців всеукраїнських олімпіад.

Однак, враховуючи, що офіційна статистика ведеться частково з розбивкою на районні центри (Ужгород, Хуст, Берегово, Мукачево), а частково ні (Виноградів, Іршава, Тячів і т. д.), а також той факт, що чисельність населення в районах різна, Інтернет-видання вийшло з ситуації таким чином: для простоти порівняння дані по містах включені у відповідні райони, а розрахунок зроблений на 1000 мешканців.

На першому місці опинився Ужгородський район (включаючи м. Ужгород та м. Чоп). Середній показник — 1,11 переможця на 1000 мешканців. Щоб було зрозуміліше, сума переможців, які навчаються у школах району і міст, поділена на суму мешканців (213 медалістів/192,7 тис. мешканців). І хоча лідер рейтингу був очевидним, то ось друге місце здивувало, адже дісталося воно не Мукачівському району, в якого здавалося б є все необхідне для цього і який завжди намагається перехопити «пальму першості» в обласного центру, а Берегівському. За підсумками олімпіад Берегівський район із показником 0,62 переможця на 1000 жителів опинився на другому місці. Більше успішних учнів, ніж у Мукачівському районі, є навіть у Хустському. Тут показник числа переможців олімпіад склав 0,61 на тисячу жителів. Мукачівський район (відповідно, включаючи м. Мукачево) опинився лише на 4-му місці з показником 0,59. Найменше успіхів у навчанні на Перечинщині, Іршавщині, Тячівщині.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат