Безробітні працездатні закарпатці найбільше хворіють на туберкульоз

Евеліна Гурниьцка 23.03.2012 15:12 ЗДОРОВ'Я

Закарпатті знизилася кількість хворих на туберкульоз. У 2011 році показник захворюваності складав 57,1 випадку на 100 тисяч населення.

У 2010 році — 59,9. Рівень дитячої захворюваності у краї значно нижчий, ніж загалом по Україні. Про це під час прес-конференції повідомив генеральний директор ОКТМО «Фтизіатрія» Василь Скрип. Позитивно також, що знизилася смертність від туберкульозу. У 2011 році вона становила 13,9 на 10 тисяч населення, у 2010-му — 14,4. Хворіють у Закарпатті, як правило, безробітні працездатні — 65,8 %, 9,6 % — пенсіонери. Цікаво, що 0,8 % — це пацієнти без постійного місця проживання.

Відзначив пан Скрип, що в нас належним чином підтримують лікарів, які працюють із хворими на туберкульоз. За його словами, тим медикам, які вже 8 років працюють у цій сфері, надбавка до зарплатні — 120 %.

Актуальні питання флюорографії та проби Манту, адже в деяких країнах таке обстеження вже не практикують, якщо зважати на зайве опромінення та можливі наслідки проби Манту. На це Василь Скрип каже, що в Україні наразі альтернативи немає.

Евеліна Гурниьцка

ТЕГИ : Василь Скриптуберкульоз

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат