У Єгипті ужгородця засудили до 25 років тюрми

16.03.2012 19:10 КРИМІНАЛ

Серед звинувачень навіть підготовка замаху на президента...

Ще 12 жовтня минулого року на ізраїльсько-єгипетському кордоні в автобусі турфірми, якою керував ужгородець Едвард Чікош, прикордонники виявили захований у багажі автомат Калашникова. Зброю перевозив громадянин Ізраїлю.
Однак влада Єгипту висунула звинувачення у контрабанді зброї, організації акцій протесту й навіть підготовці замаху на президента (!) саме керівникові турфірми, ужгородцеві, який кілька останніх років проживав і працював у Єгипті.
За інформацією УНІАН, для звинувачень у організації акцій протесту вистачило лише фотографії Чікоша на тлі ізраїльського прапора.
Попри хороших адвокатів та впевненості останніх у виправдальному вироку цього тижня був оголошений вирок, згідно з яким ужгородця засудили до 25 років в’язниці та штрафу в розмірі 50 тис. єгипетських фунтів. Таке рішення виніс суд Єгипту, визнавши Едварда винним у спробі контрабанди зброї з метою організації масових заворушень.
25 років в’язниці — дуже суворе покарання навіть за єгипетськими мірками. Гірше тут тільки смертна кара. Едвард Чікош називає це рішення «політично мотивованим» і вважає себе жертвою складних відносин між Єгиптом та Ізраїлем.
13 березня до Міністерства закордонних справ України було запрошено керівника дипломатичної місії Посольства Єгипту в Україні з метою обговорення ситуації щодо засудженого в Єгипті українця. Речник МЗС України Олександр Дикусаров зауважив, що українець спочатку перебував у неадекватних до європейських та світових стандартів умовах — йому забороняли побачення, у нього не було особистих речей тощо. Він також зазначив, що письмове рішення суду буде передано адвокатами Е. Чікоша. Там мають бути сформульовані висновки судді та визначені статті законів, які були застосовані для визначення міри провини засуджених та міри покарання. Після цього сторона захисту вживатиме відповідних юридичних кроків.

ТЕГИ : Едвард Чікош

Коментарі :


18.03.2012 12:53 лопес

хто хоче в єгипет на 25 років ужгородські турфірми допоможуть вперед правда за 300 баксів зноса і все включено навіть тюрма строком на 25 років


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат