Східний танець дає легкість у тілі   й гармонію в душі

Наталія Каралкіна 21.12.2012 14:59 ДОЗВІЛЛЯ

Танцюючи, жінка вчиться висловлювати власні емоції.

Загадкові й чуттєві східні танці не залишають байдужими як представників сильної статі, так і жінок, які дедалі частіше прагнуть опанувати для себе цей вид мистецтва. У танці своя філософія, це не просто рухи окремими частинами тіла, а індивідуальна історія танцівниці, емоція, призначена для глядачів.

Мистецтво східного танцю дуже давнє. Одні вважають, що це був ритуал підготовки до дітородіння, інші називають його сакральним танцем, що символізує поклоніння жіночому началу, богині-матері. Саме тому такі дії виконувалися спочатку в жіночому колі, далеко від чоловічих очей.   «Іноді східний танець називають «танцем живота». Цей танець не випадково отримав таку назву. «Живіт» — це життя, значить це — танець життя. «Танець живота» називають ще танцем радості: тут нічого не можна робити через силу, переборюючи себе (як це буває, наприклад, у аеробіці), а тільки з задоволенням, з ніжністю до себе коханої. На занятті зі східних танців потрапляєш під чари дивної музики, незвичної для нашого вуха, але такої мелодійної, що проникає до глибини серця, й залишаєшся зачарованим назавжди красою і чуттєвістю незвичайних рухів. З цієї хвилини ви відкриваєте новий напрямок пізнання краси, гармонії, любові, самовираження», — розповідає танцівниця з Ужгорода Сюзанна Ріго.

Танці дарують упевненість в собі, гнучкість, покращують поставу і ходу. Навряд чи потрібно детально вникати у питання арттерапії для того, щоб переконатися в особливій енергетиці танцю. За плавними та частково повільними ритмами ховаються шалений темперамент та робота.

Сюзанна Ріго радить займатися цими танцями як дівчатам, так і жінкам у поважному віці: «Східний танець допомагає зробити талію тоншою, а стегна — стрункішими. Активна робота м’язів спини збільшує рухливість хребта і сприяє поліпшенню кровопостачання і живлення центральної (головний і спинний мозок) і периферичної нервової системи, що приводить до полегшення і пришвидшення розумових процесів, появи точнішої координації рухів і підвищення загального тонусу всього організму. Танець, як і будь-яке фізичне навантаження, за рахунок посилення роботи м’язів викликає активізацію кровообігу у всьому тілі, покращує роботу серця, зміцнює судини і сприяє спалюванню зайвих жирових відкладень. Але на відміну від аеробіки і шейпінгу не накачується об’ємна мускулатура, немає ефекту сильного схуднення, тіло набуває красивих обрисів за рахунок того, що тренуються і розтягуються м’язи талії, живота, спини.

З’являється вміння володіти своїм тілом. Змінюється постава, зникає сутулість, з’являється граціозність,   поліпшується хода: танці «розгортають» стегна, розтягують сухожилля в паху. Автоматично з’являється хода «від стегна». Оскільки всі рухи східного танцю фізіологічні, він практично не має протипоказань».

Існує помилкова думка, що головна мета східного танцю — це зваблення, конкуренція танцівниць перед аудиторією. Насправді ж східні танці будь-якого стилю наповнені почуттям власної гідності, прийняття себе, вміння радіти своєму тілу незалежно від того, чи спостерігає хтось за вашим танцем.

Розкутість у рухах веде до внутрішньої свободи, вважає Сюзанна Ріго. Вони не тільки розвивають тіло, а й психологічно оздоровлюють особистість: гнучкість у танці додає гнучкості характеру, м’якість і плавність впливають на легкість у спілкуванні, розкутість у рухах веде до внутрішньої свободи. Жінка вчиться висловлювати в танці найрізноманітніші емоції — радість, здивування, смуток, ніжність. Вона розкріпачується, «згадує» свої жіночність і чарівність, відчуває себе молодшою і привабливішою. «Про настрій і говорити не доводиться: танець чудово знімає стрес і депресію, дарує радість життя. Це пов’язано з тим, що під час танцю «працюють» усі енергетичні центри. Жінка починає почувати себе впевненіше, вірить у свою привабливість незалежно від віку і зовнішніх даних. Після перших занять танцями ви можете дізнатися про себе багато нового. Наприклад, якщо сковано рухаєте нижньою частиною тіла, то, швидше за все, пригнічуєте в собі сексуальні бажання. Найчастіше це відбувається з жінками у віці. Молодь найчастіше скута у ділянці грудей і це означає, що ці дівчата «закриваються» від світу», — вважає танцівниця.

Східний танець, унікальний за технікою і чарівний він уособлює саме життя, поєднуючи в собі здоров’я, задоволення та красу. Зрозуміло, що всі навики з’являться з часом і після тривалих занять. Втім справжній жінці, яка вірить у свою привабливість, така праця принесе лише позитивні емоції, бо тіло бажає гармонії з душею, а східні танці якнайкраще поєднують усе це і чуттєво доносять до оточення.

Наталія Каралкіна

Коментарі :


24.12.2012 18:29 чтец

ну, посто звєзда інтернета-жужа, а який фахівець, саме для ріовських спеціалістів


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат