Нас знову «кинули»?.. Цього разу із реконструкцією Швабської?

06.07.2012 19:08 РАТУША

 

Ще від зими 2011 року влада годувала обнадійли-вими обіцянками, а наприкінці квітня офіційний сайт Ужгородської міської ради таки опублікував проект реконструкції вулиці Швабської, яка з’єднує центральну частину міста, а саме площу Ш. Петефі, з площею Кирила і Мефодія і є однією з основних транспортних вулиць міста. Затамувавши подих, ужгородці почали чекати на заявлену реконструкцію.

Ще б пак. Адже проектом реконструкції вулиці Швабської обіцялося і облаштувати дорожнє покриття з асфальтобетону по всій довжині вулиці, а вздовж проїзної частини обабіч вулиці мали зробити автостоянки для легковиків. Старі та висохлі дерева мали замінити новими саджанцями сакури, сливи Піссарда, туї, а дерева на автостоянках мали зростати у спе­ціальних лунках із бетонним бордюром, як і зелені зони з боку проїзної частини вулиці. Всі зелені зони мали засіяти газонними травами. Одне слово, розбита нині вулиця мала перетворитися на своєрідну оазу, вулицю-сад...

Та ще й тротуари обабіч Швабської мали декорувати фігурними елементами, а вздовж її ширшої «тротурної» частини влада обіцяла встановити світильники паркового типу та вуличні світильники на розтяжках.

Проектом передбачалася і заміна мереж вуличного водопроводу через його теперішній аварійний стан та інших інженерних мереж: водовідведення, каналізації, телефонних ліній, електрокабелів, які також у плачевному стані. А ще лавиці, урни для сміття...

Навіть від самої тільки візуалізації починала йти обертом голова у більшості патріотично налаштованих до міста ужгородців. А подані у проекті суто технічні терміни надавали йому особливої вагомості. Щоправда, уся ця інформація, продукована відділом тех­нічного нагляду за капремонтом об’єктів благоустрою Департаменту міського господарства, не вказала жодного терміну щодо жодного з перерахованих видів робіт.

Отож ужгородці, які через кілька місяців після обнадійливих заяв мера Погорєлова докорінно реконструювати Швабську, так і не змогли помітити там бодай якихось будівельно-оновлюваних рухів, перепитують одне одного: то влада знову нас «кинула», цього разу із реконструкцією Швабської? Цікаво, а де ж ті виділені на благі наміри два мільйони гривень? Знову зникнуть, як це вже бувало в історії Ужгорода, і їх так і не знайдуть?

На фото Я. Немеша. Ось така Швабська нині. Розбите дорожнє покриття залишається аварійно небезпечним. Такі ж небезпечні для пересування тротуари обабіч вулиці, особливо у вечірні й нічні години, адже освітлення тут, м’яко кажучи, недостатнє.

ТЕГИ : віктор погорєлов

Коментарі :


07.07.2012 09:47 Ужгород.

А я всегда говорил, Погорелкин ВОР! Нет, не вор, у настоящих воров есть какие то правила, а он так, мелкий мошенник


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат