180 тисяч гривень коштує лікування гепатиту С

Евеліна Гурницька   25.05.2012 14:43 ЗДОРОВ'Я

У Закарпатті в обласній інфекційній лікарні (ОІЛ) на обліку перебувають 532 пацієнти, з яких 166 хворіють на гепатит В, 315 — на гепатит С і 24 хронічні хворі з обома видами вірусу.

Тим не менше, за словами завідувачки епідеміологічного відділу Закарпатської СЕС Світлани Оберемко, рівень захворюваності знизився. Як каже головний лікар ОІЛ Михайло Поляк, гепатиту дуже піддатливі дошкільнята та школярі.

За словами фахівців, проблема в тому, що симптоми гепатиту дуже схожі з ознаками ГРВІ, відтак люди не надто зважають на свій стан здоров’я і до лікаря звертаються, коли вже хвороба у розпалі.

«Не завжди у хворих є так звана жовтяниця. Гепатити А і Е не переходять у хронічну форму, а якщо вчасно виявити, то можна вилікувати протягом трьох-чотирьох тижнів. Гепатит Е є небезпечним для вагітних», — зазначає М. Поляк. Фахівці стверджують, небезпека гепатитів С та В у тому, що вони, як правило, переходять у хронічну форму, а згодом у цироз, а то й рак печінки.

Лікарі акцентували і на дорожнечі препаратів, адже гепатит С треба лікувати 48 тижнів і коштує це 180 тисяч гривень. У 2012 році відповідною програмою було виділено 2,6 мільйона гривень, а цих грошей вистачає лише на лікування 20—22 пацієнтів...  

Евеліна Гурницька

ТЕГИ : гепатит

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат