Яку нову Швабську за два мільйони нам обіцяє влада?

04.05.2012 14:58 РАТУША

Швабська сьогодні — серед «найрозбитіших» у місті. Аварійно небезпечне покриття: кам’яна бруківка та асфальтобетон із глибокими вибоїнами. Постійне скупчення транспорту. Відсутність належно облаштованих пішохідних переходів. Загазованість. Такі ж розбиті тротуари. Умовне освітлення та обмаль паркувальних місць для автотранспорту.

У поточному році влада пообіцяла кардинально реконструювати вулицю Швабську. А проект реконструкції навіть оприлюднено на офіційному сайті 27 квітня. (До цього тут фігурували хіба що інформація про план проведення засідання виконкому 18.04, попередження не забути про свято «Сакура-2012» й Великодні вітання від мера ужгородцям). Оскільки громаді Ужгорода не байдуже, якою буде одна з центральних, до того ж бізнесових вулиць, а влада ще й пропонує вносити власні пропозиції, публікуємо цю інформацію.

За інформацією відділу технічного нагляду за капремонтом об’єктів благоустрою Департаменту міського господарства, проектом реконструкції вулиці Швабської передбачено облаштування дорожнього покриття з асфальтобетону впродовж усієї вулиці. Вздовж проїзної частини обабіч вулиці за­проектовані автостоянки для легкових автомашин. Проектом також передбачено заміну старих та висохлих дерев на нові саджанці сакури, сливи сорту Пісарда, туї. Дерева, які ростуть на автостоянках, оконтурять лунками з бетонним бордюром, як і зелені зони з боку проїзної частини вулиці. Всі зелені зони засіють газонними травами. Тротуари обабіч вулиці вимостять фігурними елементами. Вздовж ширшої частини тротуару встановлять світильники паркового типу. Крім того, встановлять вуличні світильники на розтяжках.

Проектом передбачено заміну мереж вуличного водопроводу у зв’язку з їх аварійним станом. Передбачено також реконструкцію інших інженерних мереж, а саме мереж водовідведення, каналізації, телефонних ліній, електрокабелів.

Проектом передбачено благоустрій вулиці Швабської. На вулиці встановлять лавиці, урни для сміття. На ділянці від вул. Жемайте до вул. Новака передбачено однорядну посадку дерев у лунки 2,0 х 2,0 м. Для посадки використають сакури, сливи сорту Пісарда та тую Глобоза. Саджанці висадять віком 10 років.

Такий добір порід дерев відповідає санітарно-гігієнічним і архітектурно-художнім вимогам та біологічній стійкості, яка забезпечує їхнє довголіття. На тротуарах існуючі та запроектовані поодинокі дерева закриють у лунки, оброблені бетонним поребриком. Всі зелені смуги засіють багаторічними травами. Наявні зелені насадження підлягають пересадці й вирубці згідно з актами обстеження зелених насаджень № 8 від 28.01.2011, № 9 від 31.01.2011, № 10 від 10.3.02.2011.

Проект вуличного освітлення вул. Швабської в м. Ужгороді розроблений на основі технічних умов на електроосвітлення, виданих КП «Міськсвітло», а також на основі чинних державних будівельних норм. Згідно з вимогами технічних норм проектом передбачається: встановлення залізобетонної опори навпроти будинку № 5 по вул. Швабській; облаштування 3 підвісних світильників на розтяжках згідно з кресленнями даного проекту. Світильники вибрані типу «Крапля» ЖСУ09-150-003 з газорозрядними натрієвими лампами високого тиску потуж­ністю 150 Вт. Прокладання СІП 2 х16 від опори на пл. Ш. Петефі по фасаду будівлі школи, по встановленій опорі та до першої наявної металевої опори біля будинку № 9 по вул. Швабській.

Від будинку № 40 до буд. № 6 по вул. Швабській передбачається встановити 9 опор освітлення зі світильниками з газорозрядними натрієвими лампами високого тиску потужністю 100 Вт. В місцях перетину з дорогою (біля вул. Конопляної та вул. Новака) кабель прокладуть у трубі ПНД діаметром 32 мм під місцями для автостоянок на відстані 0,5 м від бордюру.

Електромонтажні роботи буде виконано згідно з вимогами ПУЕ, ПТЕ і СПіП. Замовником може бути використане обладнання інших виробників при відповідності технічних характеристик, повідомляє відділ технічного нагляду за капремонтом об’єктів благоустрою Департаменту міського господарства

Ось таку нову Швабську нам обіцяє міська влада. Що ж отримаємо насправді, побачимо, як кажуть, уже «на виході», за реальними результатами...

Коментарі :


05.05.2012 18:12 вася ІІ

і буде де машини паркувати)


04.05.2012 18:12 вася

потім намалюють


04.05.2012 16:35 Ігор Баран

І знову велосипедної доріжки не буде, хоча місце під неї є


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат