Ужгородського суддю Сочку вимагають звільнити за свавілля з гуртожитком на Богомольця, 20

04.05.2012 13:58 РАТУША

Звільнити суддю Ужгородського міськрайонного суду Віталія Сочку у зв’язку із порушенням ним присяги просить Вищу ква­ліфікаційну комісію суддів України та Вищу раду юстиції народний депутат України від БЮТ Володимир Філенко. Напередодні травневих вихідних він надіслав відповідну заяву.

Приводом для скарги нардепа стали дії судді у розгляді справи щодо гуртожитку, що на вул. Богомольця, який непрацюючий «Ужгородхліб» (за чутками, за ним стоїть керівництво ужгородського «Єдиного центру») намагається відібрати у мешканців.

Суддя Сочка розглядає вже другу справу щодо цього гуртожитку. Суть позову підприємства — скасувати рішення міськради, яким депутати по суті визнали, що господарями гуртожитку є його мешканці.

По першій справі суддя Сочка виніс рішення на користь «Ужгородхлібу», а не мешканців будинку. Однак усі ухвали ужгородського служителя Феміди скасовані Львівським апеляційним адміністративним судом.

«Дії судді Сочки є очевидними, упередженими, вони дають право вважати їх цілеспрямованими на вирішення справи на користь позивача ТзДВ «Ужгородхліб», — йдеться у заяві нардепа Філенка на адресу Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Також народний обранець додає: «У діях судді Віталія Івановича Сочки вбачається порушення присяги судді, що полягає у вчиненні ним дій, які ганьблять звання судді й викликають сумнів у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності судових органів у цілому».

Чергове засідання стосовно справи гуртожитку призначене на 15 травня.

***

Читайте також тут.

ТЕГИ : віталій сочкаБогомольця 20

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат