Шашки. З Миколаєва з нагородами

Євген Свищо 27.03.2013 17:27 СПОРТ

 

Нещодавно у Миколаєві відбувся юнацький чемпіонат України з шашок-64 з класичної, швидкої та блискавичної гри. Чергові дві нагороди здобула Ольга Павляк із села Лоза, що на Іршавщині. Наша землячка змагалась серед дівчат 1997 року народження і молодші.

Ще успішніше наша дівчина діяла за дошкою у швидкій грі. Оля по черзі здобула звитяги над Т. Зайцевою, О. Сітніковою, харків'янкою Євгенією Кучерявою та херсонкою Іраїдою Опришко. Партії проти А. Глушко, херсонки Анжеліки Шелдагаєвої та донеччанки Лаури Колембет О. Павляк звела до нічиєї. У підсумку вона, як і А. Шелдогаєва, здобула 11 очок. За додатковими показниками золота нагорода дісталась херсонці, а нашій землячці вручили срібну медаль. По 9 балів у А. Глушко, Л. Колембет та Т. Зайцевої. Бронзу вручили харків'янці.

У блискавичній грі О. Павляк, як і в класичній грі, здобула 9 очок: три перемоги над А. Воробйовою, І. Опришко та киянкою Тахміною Таракуловою, три нічиї з Є. Кучерявою, А. Вовк та Т. Зайцевою і одна поразка від А. Глушко. Золото тут з 13-ма очками здобула Т. Зайцева, срібло – у А. Глушко (11 балів), бронза – у Л. Колембет (10), четверта – А. Шелдогаєва (9) і п'ята – О. Павляк.

Не менш запеклою була боротьба серед юнаків 2003 року і молодших, де змагались два вихованці іршавського тренера Анатолія Вайди Сергій Скоблей та Богдан Юрченко.

Найкращі бійцівські якості продемонстрував у класичній грі С. Скоблей. Хоча в дебютній партії запорожець Іван Яшний переміг Сергія, та надалі наш земляк по черзі переміг Б. Юрченка, дніпропетровця Кирила Братуся, господаря Артема Литовченка, запорожця Олександра Кабокіна та харків'янина Богдана Рукіна. Одну партію з донеччанином Миколою Левченком закарпатець звів до нічиєї. Ще в одній битві інтелектів наш земляк поступився фавориту змагань Михайлу Шевченку. У підсумку золото дісталось М. Шевченку (15 очок), срібло – у І. Яшного (13), бронза – у С. Скоблея (11), четвертий – К. Братусь (10), п'ятий Б. Рукін (9) і шостий – М. Левченко (9). Слід відзначити, що це перша нагорода Сергія на першостях України. На 21-й сходинці зупинився семирічний іршавець Б. Юрченко (3), який був одним із трьох наймолодших на турнірі. Не можна не згадати той факт, що ці змагання стали для нього першими в житті. Дебютне очко Б. Юрченко здобув у четвертому турі, у якому звів до нічиєї партію проти господаря змагань Івана Гаврилова, а в шостому турі – переміг херсонця Констянтина Гарана.

У швидкій грі С. Скоблей зупинився за крок від п'єдесталу. Зброю перед закарпатцем по черзі склали херсонець Єгор Максимов, вінничанин Михайло Батунін та О. Кабокін. Однак нічиї у зустрічах із івано-франківцем Олександром Ковалем, киянином Михайлом Астафєвим та Петром Ціхановським і поразки від переможця І. Яшного (здобув 15 очок) та срібного призера К. Братуся (13) відкинули С. Скоблея на шосте місце (9). Бронзова нагорода дісталась М. Шевченку (11), четвертий – Б. Рукін (11), п'ятий – П. Ціхановський (10). Б. Юрченко став 17-м (7).

У дебютній партії Богдан переміг господаря Дмитра Шаповалова, а в 2-й звів до нічиєї інтелектуальну дуель проти М. Левченка і, перебуваючи після двох турів на 5-му місці, випереджав навіть С. Скоблея. У третьому турі Б. Юрченко поступився Б. Рукіну і опустився на 10-ту сходинку. У четвертому – переміг   херсонця Єгора Максимова і, маючи в активі 5 балів, знову піднявся на 5-ту позицію. У другій половині турнірної дистанції у нашого земляка були сильніші суперники, тому дві партії проти М. Батуніна та запоріжця Назара Рабушко він звів до нічиєї, а в інших двох поступився господарю Артему Литовченку та О. Ковалю.

У блискавичній грі С. Скоблей та Б. Юрченко здобули по 8 очок і опинились на 14-му та 15-му місцях. В активі Сергія було 2 перемоги, 4 нічиї та одна поразка, а в Богдана – 4 перемоги та стільки ж програшів.
                                                                                                     

Євген Свищо

ТЕГИ : шашки

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат