У турнірі за кубок "Карпатської Січі" змагалося 6 команд

admin 25.03.2013 16:08 СПОРТ

23 березня в с.Кам'яниця до 74-ї річниці Проголошення Карпатської України спортивно-патріотичний рух "Карпатська Січ" організував турнір з міні-футболу.

Турнір мав на меті популяризувати здоровий спосіб життя та привернути увагу молоді до здорових цінностей патріотизму, повазі до героїчного чину українців в минулих національно-визвольних змаганнях.
Вступне слово взяв активіст руху Тарас Деяк : ”Ми сьогодні зібрались для того аби вшанувати пам'ять карпатських січовиків, які показали своїм прикладом, як потрібно любити свій край і боротись за нього. Карпатська Січ – військова організація, що мала на меті оборону Карпатської України, фактично виконувала функції армії цієї держави. В силу відповідних обставин була погано озброєна, а її командири здебільшого не мали ні належної військової освіти, ні воєнного досвіду. Незважаючи на це, січовики чинили відчайдушний опір угорським окупантам Закарпаття. Багато з них полягли в боях, а також були по-звірячому катовані і загинули в концтаборах. Ми свідома молодь немаємо права забувати історію нашого краю, повинні поширювати серед молоді героїзм карпатських січовиків, вести пропаганду здорового способу життя і тоді в майбутньому наше суспільство має шанс змінитись на краще.”
Небо сьогодні подарувало нам чудову погоду для гри в футбол. Незважаючи на те, що багато молоді зараз сидить дома та лікується від застуди та те, що в школах карантин на турнір зібралося 6 команд .
1. "Карпатська Січ"
2. "Горяни"
3. "Ведмеді"
4. "Квадрат 2"
5. "Новий Район"
6. "Стимул +"
Після жеребкування команди поділилися на дві групи і почали змагання. В групах точилася запекла боротьба за вихід в пів-фінал турніру. Пів-фінальні пари склали "Квадрат 2" – "Горяни", які показали драматичну гру з купою голів та емоцій, "Квадрат 2"   ведучи в першому таймі 3-0 все ж таки поступився з рахунком 4-5. Гра отримала статус "найкращої" на турнірі. Іншу пів-фінальну пару склали   "Стимул +" – "Новий Район" , після нервового та рівного першого тайму, в другому новорайонці розгромили суперника 1-4.
Перед фіналом "Стимул +" та "Квадрат 2" в серії пенальті розіграли третє місце турніру. З рахунком 3-2 перемогу отримала команда з проспекту Свободи "Квадрат 2". Чемпіонами стала команда "Новий Район", яка в фіналі програючи 1-0 вирвала перемогу в "Горян" 1-2, теж слід відмітити напруженість поєдинку та те, що кубок хотіли отримати обидва суперники.
Вкінці змагань відбулось нагородження призерів та вручення кубку "Карпатська Січ" переможцям, команді "Новий Район".
Спортивне дійство показало, що на Закарпатті є спортивна та патріотична молодь. Молодь, яка поважає своє минуле, молодь, яка проводить свій час з користю для себе та оточуючих. Дедалі частіше на вулицях Ужгорода і всього Закарпаття лунатиме гасло: Спорт - Здоров'я - Націоналізм.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат