На Закарпатті з’явилась нова епідемія

admin 19.03.2013 12:22 СПОРТ

Я не дарма вжила у заголовку настільки неочікуване та провокативне слово. Справді, окрім, як епідемією, це явище, особисто я, наразі назвати не можу. Власне, і сама стала «жертвою» цієї тенденції, а тому зараз спробую коротко розповісти вам про найприємніші та найкорисніші нюанси цієї «хвороби».

У країнах Європи та такого далекого американського континенту повальна мода на фітнес минула ще з десяток років тому. Зараз у наших західних сусідів по планеті відвідування фітнес- та wellness-центрів стало невід’ємною складовою життя. Натомість українці поки що ставляться до цього явища з недовірою та острахом: мовляв, тренажерні зали та фітнес – це заняття тільки для представників певного класу і вимагає воно чимало часу та фінансових затрат. Нісенітниці, скажу я вам. І, думаю, кілька тисяч ужгородців, які нині регулярно відвідують фітнес-центри, погодяться зі мною.
Напевне, ви помітили, що за останні кілька років тренажерні зали у нашому місті з’являються, як гриби після дощу. Нестачі клієнтів, очевидно, у них немає, оскільки нові спортивні центри продовжують відкриватися і доволі успішно функціонувати. За неофіційною інформацією, в окремих із цих залів кількість відвідувань сягає кількох тисяч на місяць. А тепер спробуйте приблизно підрахувати, скільки тих відвідувань виходить в сумі… Словом, епідемія в чистому вигляді smile.
Як стверджує директор одного із найбільших ужгородських фітнес-центрів «Viper Gym» Олександр Тимочко, до людей приходить усвідомлення того, що, так чи інакше, здоровим бути, як мінімум, вигідно.
- Я б не сказав, що це мода, – пояснює пан Олександр. – Це було завжди, люди хотіли добре виглядати, відчувати себе здоровими, підтягнутими та успішними. А зараз до цього просто підходять більш усвідомлено.
За словами Олександра, вік середньостатистичного клієнта фітнесу-центру – близько 30 років. Проте займаються спортом у цьому залі і дітвора 7 років, і чоловіки та жінки за 60 і, навіть, за 70. Словом, вікових обмежень – жодних. Було б бажання працювати над собою.
До речі, про бажання. Напевне, у більшості із нас уже давно склався стереотип, що чоловіки приходять до тренажерних залів, щоб наростити м’язи, а жінки, щоб схуднути. Тим не менш, як стверджує Олександр Тимочко, не завжди усе буває настільки передбачувано. Дійсно, більшість ужгородських чоловіків, які займаються фітнесом, хочуть мати, наприклад, якомога ширші плечі і, відповідно, вужчу талію. Думаю, жінки погодяться зі мною, що ми теж не маємо нічого проти чоловіків із широкими плечима і (ну якщо вже їм так цього хочеться) вузькою талією. Тим не менш, в ужгородських фітнес-центрах чимало клієнтів, які представляють сильну половину людства, женуться далеко не за рельєфними та об’ємними м’язами. Натомість більше часу вони приділяють так званим кардіотренажерам, які допомагають скинути вагу та просто тримати тіло в тонусі. Те саме стосується і жінок. Звісно, головна мета, яку переслідують клієнтки тренажерних залів – боротьба із зайвою вагою. Проте бувають і доволі неочікувані винятки.
Чудове самопочуття, зовнішній вигляд, вирішення цілого ряду проблем зі здоров’ям – це тільки короткий перелік тих переваг, які дає ця фітнес-«епідемія». Окрім того, ви ще неймовірно собою пишаєтесь та виробляєте дива із власною самооцінкою.
Олександр Тимочко, до речі, впевнений, що «епідемія» ця найближчим часом не вщухатиме:
- Я реально бачу, що все більше і більше людей будуть саме усвідомлено приходити в зал та займатися. І не тільки тому, що сьогодні це модно, що це дає можливість побути у хорошому колективі, познайомитися з дівчиною чи хлопцем. Це буде вже всередині. На рівні свідомості. І на мій погляд, якраз керівники різних організацій чи установ повинні розуміти, що коли їхні працівники будуть регулярно разом займатися спортом, це зближуватиме їх набагато краще, ніж, наприклад, такі популярні у нас п’ятничні посиденьки в барах чи кафе.

Повідомляє Нове Закарпаття.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат