Зимовий футбол. На снігу та льоду закарпатці грати звикли

Євген Свищо 17.01.2013 14:27 СПОРТ

 

Незважаючи на будь-які примхи погоди наші земляки в грудні-січні продовжують грати у футбол. 23 та 30 грудня на Мукачівщині, на білих футбольних полях сіл Іванівці та Ракошино, відбулись матчі перших двох турів зимової районної першості, а минулої неділі — й третього туру.

Центральним у неділю стала гра «Ракошино» — «Лавки». На перших хвилинах активнішими були господарі, які швидше затоптали сніговий покрив на лівому фланзі своєї атаки. Саме в цій зоні якісний дріблінг, можливий за таких погодних умов, демонстрував Дмитро Яцена. На 6-й хвилині на ньому порушили правила лавківські захисники. Стандарт виконав капітан чорно-білих Євген Пацкан, та після його прострілу м'яч винесли захисники. Його підхопив нападник Юрій Мікла і прицільним ударом метрів з 25-ти вколотив у ліву дев'ятку воріт Олександра Дудинського — 1:0. «Лавківці» спробували перехопити ініціативу, однак «ракошинці» швидкими контратаками збили наступальний порив суперника. На 15 та 20 хвилинах партнери двічі вивели віч-на-віч з воротарем Д. Яцену. У першому випадку, після його удару, гостей врятувала стійка, а в другому — О. Дудинський самовіддано кинувся в ноги нападнику і врятував ситуацію. Суперник відповів на 32 хвилині, коли Іван Проценко пробив по воротах з передачі Віктора Козела, та м'яч просвистів у кількох сантиметрах над перекладиною. «Ракошинці» своєю нагодою, на останній 35 хвилині першого тайму, скористались краще, ніж «червоно-чорні». Ю. Мікла обігрався із Д. Яценою, фінтами накрутив двох захисників, вколотив шкіряну кулю у ближній лівий кут воріт і оформив дубль — 2:0. У другому таймі «лавківці» кілька разів були близькими до взяття воріт, та в цих випадках стіною стояли захисники та воротар господарів Іван Стеблак. Близьким до оформлення хет-трику на 52-й хвилині був Ю. Мікла, однак у вирішальний момент м'яч зрізався з його ноги і полетів у двох метрах повз праву дев'ятку. Нападника Василя Сливку, який з'явився замість Ю. Мікли в другому таймі, захисники змогли нейтралізувати. Фінальний свисток арбітра В'ячеслава Бородейчука підсумував перевагу підопічних Сергія Когутича — 2:0.
Ще в одному принциповому матчі «Нижній Коропець» мінімально здолав «Чинадієво» — 1:0. Діючий літній чемпіон та володар суперкубка Мукачівського району «Нове Давидково» каменя на камені не залишив від «Ключарок» — 7:0. Лідери поточних змагань футболісти «Іванівців» прогнозовано переграли «Бобовище» — 3:0. «Ракошино-2» з таким же рахунком здолало «Кольчино».
Споглядаючи на таблицю після проходження третини регулярного чемпіонату, дивує скромне п'яте місце «Н. Давидкова». Зовсім не радують своїх фанів «Ключарки» та «Кольчино», які на двох пропустили 28 м'ячів, не забивши при цьому жодного. Відкриттям першості є «Іванівці», які за три матчі наколотили суперникам 13 м'ячів, не пропустивши ні одного.
Серед матчів наступного 4 туру центральним стане двобій «Іванівці» — «Н. Давидково», а в 5 турі не менш видовищними обіцяють бути ігри «Н. Давидково» — «Ракошино» та «Лавки» — «Н. Коропець».

1 тур
23 грудня, неділя:
«Лавки» — «Бобовище» — 2:1, «Н. Давидково» – «Н. Коропець» — 0:0, «Іванівці» – «Кольчино» — 7:0,«Чинадієво» — «Ракошино-2» — 2:0, «Ракошино» — «Ключарки» — 5:0.
2 тур
30 грудня, неділя:
«Лавки» — «Кольчино» — 3:0, «Чинадієво» — «Н. Давидково» — 3:3, «Ракошино» — «Ракошино-2» — 3:0, «Н. Коропець» – Бобовище» — 1:0, «Іванівці» — «Ключарки» — 3:0.
3 тур
13 грудня, неділя:
«Ракошино» — «Лавки» — 2:0, «Н. Коропець» — «Чинадієво» — 1:0, «Н. Давидково» — «Ключарки» — 7:0, «Іванівці» — «Бобовище» — 3:0, «Ракошино-2» — «Кольчино» — 3:0.
4 тур
20 січня, неділя:

Стадіон с. Ракошино: 11.00 — «Ключарки» – «Ракошино-2», 12.30 — «Кольчино» — «Н. Коропець», 14.00 — «Ракошино» — «Бобовище»,
Стадіон с. Іванівці: 12.30 — «Чинадієво» — «Лавки», 14.00 — «Іванівці» – «Н. Давидково».
5 тур
27 січня, неділя:

Стадіон с. Ракошино: 12.30 — «Ключарки» — «Кольчино», 14.00 — «Н. Давидково» – «Ракошино»,
Стадіон с. Іванівці: 11.00 — «Бобовище» — «Чинадієво», 12.30 — «Лавки» — «Н. Коропець», 14.00 — «Ракошино-2» – «Іванівці».

ТС: «Іванівці» — 9, «Ракошино» — 9, «Н. Коропець» — 7, «Лавки» — 6, «Н. Давидково» – 5, «Чинадієво» – 4, «Ракошино-2» – 3, «Бобовище» – 0, «Кольчино» – 0, «Ключарки» – 0.

Євген Свищо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат