Обласна юнацька першість у вищій лізі. «Петрово» здобуло дебютну нічию, втративши перемогу на останн

Євген Свищо 07.06.2013 18:03 СПОРТ

 

Минулої неділі відбулись матчі 7 туру юнацької першості Закарпатської області з футболу серед команд вищої ліги. Один із найпринциповіших поєдинків відбувся у Виноградові, де зустрілись дві кращі команди Виноградівщини – «Севлюш» та «Петрово». І хоча команди на цей період не виблискують своїми зірочками, та принципове дербі вдалося на славу.


В дебюті гри ініціативою володіли господарі. Виноградівець Михайло Беленцов завдав першого удару в площину воріт петрівського воротаря Крістіана Сабова вже на першій хвилині після дебютного розіграшу з центра поля. Однак з його ударом, як і наступним пострілом його партнера Олександра Бровді, воротар «жовтих» легко впорався, правильно обравши позицію. Наступний удар виноградівця Омельяна Гебеша прийшовся вище поперечини.

Починаючи з 10-ї хвилини вилазки до чужої карної зони почали здійснювати й гості. Першого удару в площину воріт Василя Козара завдав Ростислав Мацола, та й цього разу воротар був на висоті. Через дві хвилини «петрівець» Отіла Доврі завдав чергового небезпечного удару. Омелян Гебеш спробував винести мяч, та той від його голови зрізався в правий кут воріт. Василь Козар вчасно змістився і забрав шкіряного до рук.

Наступна гостра атака гостей на 13-й хвилині все ж принесла бажаний результат. Норберт Селеп, побачивши, що воротар вийшов з воріт, наважився на постріл з 20-ти метрів і відправив його над спантеличеним голкіпером – 1:0. Лідери кращої команда Затисянщини Отіла Доврі, Габор Метей та Ростислав Мацола продовжили завдавати ударів по воротах суперника. Найгостріше було на 24-й хвилині, коли Габор Метей продемонстрував чудовий дриблінг, залишивши з допомогою фінтів кількох суперників у себе за спиною. Після цього він влучно пробив. Василь Козар не без труднощів зміг ліквідувати небезпеку.

Виноградівці почали використовувати у власних атаках флангових гравців Юрія Роспопу та Давида Кепича і ближче до завершення першого тайму гострота змістилась до протилежних воріт. Однак, ударам Давида Кепича та Олександра Бровді бракувало влучності. Найгостріше біля воріт Крістіана Сабова було на 33-й хвилині. Спочатку Василь Кобрин пробив у лівий верхній кут, та воротар зміг у стрибку його відбити. Повторний удар низом у той же кут Любомира Макари страж воріт забрав намертво.

У другому таймі мяч більше контролювали виноградівці. Кілька реальних нагод зрівняти рахунок втратили Василь Кобрин, Давид Кепич та Михайло Беленцов. Здавлось дербі так і завершиться дебютною перемогою «Петрова». Та іншої думки були фортуна. На доданій 71-й хвилині стався необов'язковий   провал у захисті Петрова. До м'яча одразу підбігли Борис Ковна, Олександр Бровді та Василь Кобрин. Ледь не зіткнувшись із партнерами першим шкіряну кулю підхопив Василь, після чого вийшов віч-на-віч з воротарем і зрівняв рахунок – 1:1. Та навіть після цього у юних футболістів з «Петрова» радості на обличчі було більше, адже вони здобули дебютне очко в лізі.

Такою ж бойовою та непередбачуваною нічиєю завершили принципову гру у Сваляві діючий чемпіон «Поляна» та четверта команда 2012 року «Бужора» з Іршави – 1:1. Лідер першості «Середнє» прогнозовано дотиснуло команду імені «Ференца Медвідя» з Нового Давидкова – 2:0. Ще один фаворит пістрялівський «Метеор» у Волівці очікувано розгромив місцеві «Карпати» – 3:0. У грі сусідів по таблиці «Оболонь» в Хусті переконливо тріумфувала над довжанською «Боржавою» – 3:1.

У турнірній таблиці відбулась єдина зміна – «Севлюш» випередив «Карпати». Вже четвертий тур поспіль утримує лідерську позицію«Середнє», у якого найбільше забито та найменше пропущено голів. Водночас, «Метеор» три тури поспіль тримає свого головного конкурента на відстані однієї перемоги. Незважаючи на відносний успіх в останньому матчі, шостий тур поспіль продовжує замикати таблицю «Петрово».

Матчі наступних 8 та 9 турів пройдуть 9 та 16 червня відповідно. Серед ігор, що пройдуть 9 червня найпринциповішим виглядає двобій «Ференца Медвідя” – “Оболонь”. У інших поєдинках переможців передбачити нескладно. Найбільш передбачуваними виглядають спаринги “Бужора” – “Севлюш” та “Петрово – Середнє”.

Однак, вирішальні двобої, які покажуть справжній розклад сил після першого кола, відбудуться в 9 турі. Важко спрогнозувати результати пар «Поляна» – «Метеор», «Боржава» – «Ференца Медвідя» та «Севлюш» – «Карпати».   Трохи складніше буде стримати домашній атакувальний порив «Середнього» іршавській «Бужорі». Найменші шанси зберегти свої ворота на замку у «Петрова», тому гольове шоу для хустського вболівальника обіцяє відбутись.  

7 тур
2 червня, неділя:
«Карпати» – «Метеор» – 0:3, «Поляна» – «Бужора» – 1:1, «Севлюш» – «Петрово» – 1:1, «Середнє” – “Ференца Медвідя” – 2:0, “Оболонь” – “Боржава” – 3:1.

8 тур
9 червня, неділя:
“Метеор” – “Боржава”, “Медвідя” – “Оболонь”, “Петрово” – “Середнє”, “Карпати” – “Поляна”, “Бужора” – “Севлюш”.

9 тур
16 червня, неділя:
«Середнє» – «Бужора», «Поляна» – «Метеор», «Боржава» – «Ференца Медвідя», «Оболонь» – «Петрово»,   «Севлюш» – «Карпати».

ТС: «Середнє» – 19, «Метеор» – 16, «Поляна» – 14, «Бужора» – 12, «Ференца Медвідя» – 11, «Оболонь» – 10, «Боржава» – 7, «Севлюш» – 4, «Карпати» – 4, «Петрово» – 1.

                                                                                                 

Євген Свищо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат