Самбо. З Криму приїхали з нагородами

Євген Свищо 31.05.2013 14:41 СПОРТ

 

З 23 по 27 травня в місті Феодосія відбувся чемпіонат України з самбо серед хлопців та дівчат до 16 років. У ньому взяли участь понад 600 спортсменів у двох вікових категоріях: 1997 – 1998, 1999 – 2000 років народження.

Наші земляки були серед лідерів кримського татамі. У старшій віковій групі суперважкої вагової категорії (71 кг і важчі) змагався підопічний відомого фахівця іршавського спортивного клубу «Атлант» Ільгара Кулієва Василь Орешко. Комплект нагород тут розіграли 18 спортсменів. Волею жеребу нашому земляку довелось у першому ж двобої зійтись із уроженцем Керчі, який на той час був діючим чемпіоном України у цій вазі. Незважаючи на те, що поступався господарю за особистою вагою близько десяти кілограм, Василь зумів нав'язати йому свою перевагу і впевнено перемогти за очками. Значно важчим був другий поєдинок проти представника Одеської школи самбо. Іршавець може завдячувати своєму проходженню до наступного кола тільки власній волі до перемоги. Напруженою, та все ж значно переконливішою, з боку Василя були його третя та четверта сутички проти представників Хмельницької та Донецької борцівських шкіл. У підсумку закарпатець щоразу мав перевагу в два пункти, які дозволили йому вперше в житті зійти на найвищий щабель самбістського п'єдесталу України.  

Не меншу жагу до перемоги продемонструвала ще одна підопічна Ільгара Кулієва Ельвіра Попович. І це при тому, що вона приїхала на самбістські змагання такого рівня вдруге в житті. Цього разу на комплект нагород вагової категорії до 51 кг молодшої вікової групи, у якій виступала іршавка, претендувало 14 дівчат. Наша борчиня здобула дві попередні вольові перемоги над досвідченішими суперницями і вийшла в фінал. Її козирем стали швидкісні якості та емоційне налаштування. У вирішальній сутичці Ельвірі опонувала представниця харківської школи самбо, яка вийшла на борцівський килимок в якості діючої чемgіонки України. Слобожанка здобула мінімальну перевагу і за рахунок досвіду та вмілого захисту відбила всі спроби Ельвіри виконати больове захоплення. Нагорода срібного гатунку стала першою в активі Е. Попович із самбо на подібних змаганнях.

Наразі борці повернулись до рідного спортзалу, де працюють над теоретичною та практичною складовою майбутніх перемог.      

На фото вихованці клубу "Атлант" і Василь Орешко.

Євген Свищо

ТЕГИ : самбо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат