Ужгородці підписали колективне звернення щодо робіт у будівлі колишнього кінотеатру «Ужгород»

04.04.2023 13:09 РАТУША

554 підписи зібрало під собою колективне звернення ужгородців щодо будівельних робіт у будівлі колишнього кінотеатру «Ужгород». Адресоване воно голові Закарпатської ОВА Віктору Микиті та керівнику департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОВА Євгену Тищуку та вже передане в обласну адміністрацію.

У зверненні два питання:

— чи була погоджена проектна документація?

— та якщо не погоджувалася, чи здійснювалася перевірка законності цих робіт по лінії органів охорони культурної спадщини?

В документі просять забезпечити законність цих робіт, “адже в протилежному разі це загрожує бути ще однією втратою нашої історико-культурної спадщини, втратою нашого туристичного потенціалу. Це розчаровує і деморалізує громаду щодо спроможності нашої держави у плані збереження власної культури та історії”, — йдеться у зверненні.

В документі група ужгородців навела приклади вже втрачених об’єктів культурної спадщини в Ужгороді: Довженка, 5 (нахабна надбудова в центрі міста у всіх на очах); «Корона» (пл. Театральна); надбудови у будівлі дитячої поліклініки на вул. Боженка (Гошовського), 4; знищення будинку Фунданича; знищення Аптеки №1, і т. д.

“Таке враження, що органи охорони культурної спадщини не діють і група окремих ділків компрометує інтереси цілого міста, цілої області і країни в цілому”, — пишуть ужгородці.

Олександр Ровняк, ініціатор звернення, розповів Varosh, що 554 підписи під зверненням зібрав за 3 три дні і зупинив, бо хотів якомога швидше віднести в ОВА.

Нагадаємо, будівлю колишнього кінотеатру “Ужгород” в історичному центрі міста 29 березня загородили для будівельних робіт.

Varosh

Фото Alex Rovnyak

Коментарі :


06.04.2023 15:33 vvv

А ще забули про "об'єкти культурної спадщини", збудовані в 1523 р. Нічого з тих часів не збереглося. Як так допустили? Уявляєте, як би Ужгород виглядів, якби з тих часів все збереглося на своїх місцях!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат