Зміни до бюджету внесли на сесії Ужгородської міськради

04.03.2023 11:26 РАТУША

У роботі сесії Ужгородської міської ради 28 лютого взяв участь мер Дармштадта – німецького міста-побратима Ужгорода впродовж більше ніж 30 років. Йохен Парч запевнив присутніх, що Німеччина добре усвідомлює: свобода і демократія Європи захищається зараз в Україні, тож спільними зусиллями маємо здобути перемогу. Німецьке місто прихистило наразі дві тисячі наших громадян і піклується про них. Щосуботи проводять мітинги на підтримку України.

Міський голова Богдан Андріїв вручив Почесну відзнаку німецькому колезі за багаторічну співпоацю та Грамоту керівниці громадської «Рух підтримки закарпатських військових» Галині Ярцевій за розвиток волонтерського руху в Ужгороді та постійну допомогу військовим.

Розглянули також низку важливих для життєдіяльності міста питань, серед яких, за словами секретаря Ужгородської міської ради Арсена Мелкумяна, про пріоритетні бюджетні видатки. Йдеться передусім про стабілізацію водопостачання і вирішення проблем стоків. Внаслідок війни населення міста стрімко зростає – відповідно зростає навантаження на систему водопостачання і водовідведення міста. Оперативно реагуючи на ці виклики та підтримуючи ключове комунальне підприємство, що забезпечує місто питною водою і не дозволяє потонути в неочищених стоках, внесли зміни до бюджету Ужгорода та виділили кошти міському водоканалу: 17,8 млн грн для придбання спеціалізованої техніки й 5,7 млн грн для коригування видатків на капітальний ремонт колектора скиду стічних вод та водозахисної дамби.

Незважаючи на те, що можливості міського бюджету досить обмежені під час війни, запланували у 2023 р. внутрішньоквартальні ремонти – відповідно через зміни до бюджету виділили кошти на капітальний ремонт внутрішньоквартальних територій біля вул. Капушанської, 151 – 1,5 млн грн, вул. Олександра Можайського, 22-24 – 1,4 млн грн, вул. Федора Потушняка, 1-А – майже 700 тис. грн, вул. Федора Потушняка, 3-5 (Благоєва) – 730 тис. грн.

Матеріальну допомогу на лікування від 7 до 30 тисяч грн. виділили на сесії 23 мешканцям Ужгорода – на це спрямують 406 тисяч із міського бюджету. Ще 5 млн грн – на реалізацію програми запобігання смертності та інвалідності внаслідок серцево-судинних захворювань, що є найпоширенішою причиною смертності чи інвалідизації громадян. Чимало людей мають проблеми з венами ніг чи судинами, що погіршує якість життя, знижує можливості рухів та виконання певної роботи, а також створює загрозу для життя – наприклад, відрив тромбу з вени. Тож придбання для міських медичних закладів спеціального обладнання дозволяє проводити спеціальну діагностику та оперування на кровоносних судинах.

Як бачимо, напрямків, куди варто спрямовувати бюджетні кошти з максимальною користю для містян чимало, – підсумував Арсен Мелкумян.   – Можливості міського бюджету мають певні обмеження, пов’язані з війною, тож маємо думати й про оптимізацію видатків, шукати для цього можливості. Цим і будемо займатися найближчим часом.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат