В Ужгороді встановлюють спеціальні підвищені пішохідні переходи

19.04.2023 12:07 РАТУША

 

Два встановили на вулиці Минайській, де часто стаються ДТП, а також по одному на вулицях Миколи Бобяка, Карпатської України (колишня вулиця Гагаріна) та проспекті Свободи.

Зробили це у межах проєкту «SUMCITYNET: міста за покращення доступності і кліматично сталу міську мобільність».

Порівняно зі звичайною «зеброю», нові конструкції значно безпечніші як для пішоходів, так і для водіїв. Підвищені переходи виконують подвійну функцію – це не тільки «лежачий поліцейський», який змушує водіїв знижувати перед ним швидкість, а ще й зручність для пішоходів, зокрема для людей з інвалідністю та родин з дитячими візками. Тобто йдеться і про безпеку, і про комфорт, - повідомляють у міськраді Ужгорода.

Ужгородська міська рада отримала можливість реалізувати спільний грантовий проєкт завдяки співпраці з Агентством сталого розвитку Карпатського регіону «ФОРЗА» ГО ФОРЗА, партнером виступило управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради.

Коментарі :


25.04.2023 17:25 vvv

Чергове відмивання грошей. Такі "покращення" не впливають суттєво на безпеку пішоходів. Не зрозуміло, чому не можна ті кошти використати на встановлення світлофорів на цих переходах. Світлофори знімають всі проблеми з безпекою руху на пішохідних переходах. При цьому впорядковується рух як пішоходів, так і автомобілів, пішохідні переходи перестануть бути "протестними зонами", особливо на кругу навпроти ветлабораторії. Інколи по декілька хвилин потрібно чекати,   поки припиниться ця вакханалія, (інакше не можна сказати про рух пішоходів на цьому переході). Чому не встановлюються світлофори? Поряд, на Грушевського - ніяких проблем.


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат