На одній із вулиць Ужгорода висадили 50 платанів, а у парку - 30 саджанців від дуба Шевченка

Міськрада Ужгорода 13.04.2023 21:12 РАТУША

50   платанів висадили сьогодні на вулиці Олександра Богомольця в Ужгороді. Придбали саджанці за проєктом «Транскордонні заходи для зменшення забруднення повітря та покращення якості повітря», партнером якого і наше місто.

Обрали цю породу дерев через те, що платан стійкий до хвороб, шкідників, міських умов загазованості та інших шкідливих факторів. Має широке листя, розлогу крону, що буде створювати тінь над пішохідною зоною та активно затримувати пил і вуглець від вихлопних газів. Зростає дуже швидко, за рік може вирости до 2 метрів. Живуть платани іноді навіть більш ніж 2 тисячі років.

Головний партнер грантового проєкту – Європейська група територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю «Європейські прикордонні міста». Партнери – урядовий офіс Саболч-Сатмар-Береґ медьє, місто Ніредьгаза, Благодійний фонд розвитку транскордонного співробітництва та спеціальних економічних зон, Ужгород (управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради).

Метою проєкту є покращення якості повітря у трьох прикордонних містах – Ужгород, Сату-Маре, Ніредьгаза – та опосередковано у всьому регіоні. У межах проєкту очікується також поставка мобільних пристроїв для вимірювання якості повітря в Ужгороді та Сату-Маре.

Долучилися нині до висадження дерев і міський голова Богдан Андріїв, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради Вікторія Тарахонич, депутати Ужгородської міськради Григорій Шевчук, Віталій Готра та Володимир Білонка.

* * *

30 саджанців, вирощених із жолудів дуба Шевченка, висадили сьогодні в Ужгороді у Боздоському парку. Ростимуть дерева обабіч Алеї життя, котру висадили як пам'ять про ужгородців, які загинули, захищаючи Україну.

Саджанці, які висадили у Боздоському парку, вирощені з жолудів дуба Шевченка, у якому Кобзар ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. Передали їх із Черкащини, батьківщини Тараса Шевченка, у кожен регіон України.

Долучилися до символічної екоакції «Шевченко єднає Україну» міський голова Богдан Андріїв, секретар міської ради Арсен Мелкумян, депутати Ужгородської міської ради, представники Закарпатської ОВА, обласної державної екологічної інспекції, а також журналісти.

Міськрада Ужгорода

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат