В Ужгородській міськраді вирішили змінити керівника колишньої райлікарні

09.02.2022 12:41 РАТУША

Депутати Ужгородської міської ради на останній сесії міськради змінили засновника комунального некомерційного підприємства «Ужгородська районна клінічна лікарня Ужгородської районної ради Закарпатської області», виключивши зі складу Ужгородську районну раду та включивши Ужгородську міську раду. Це передбачено законодавством про децентралізацію.

У місті є й інші об’єкти, які належали райраді, але тепер мають перейти на баланс міста. Але найбільший скандал був саме навколо райлікарні, яку влада району ніяк не хотіла передавати місту. Нарешті передали.

Колишня «Ужгородська районна клінічна лікарня Ужгородської районної ради Закарпатської області» тепер вже називається «Ужгородська міська багатопрофільна клінічна лікарня» Ужгородської міської ради.

Крім того, депутати затвердили Статут лікарні у новій редакції.

Виконуючим обов’язки директора комунального некомерційного підприємства «Ужгородська міська багатопрофільна клінічна лікарня» до призначення

керівника (директора) на сесії призначили Олега Голуба. Власне, він там і був. Але тепер не факт, що залишиться.

Багато залежало від того, чи лікарня буде автономним підприємством, або суб’єктом Ужгородської центральної клінічної лікарні. Адже нема логіки дублювати відділення, які є в лікарні на БАМі, а керівництво повинно бути єдиним.

У кулуарах міськради розповідають, що Олег Голуб добре усвідомлював, що може втратити посаду, але замість того, щоб провести консультації з депутатським корпусом та владою міста, почав шукати покровителів у столиці. Тепер вже цілком очевидно, що це було неправильним рішенням, бо у депутатів є свої амбіції. Одним словом, Олег Голуб зайшов в глибокий конфлікт з депутатським корпусом Ужгородської міської ради і тепер вже немає сумніву, що колишню райлікарню, як окремий юридичний суб’єкт, ліквідують і зроблять її структурним підрозділом центральної міської клінічної лікарні.

Не виключено, що Олег Голуб може підняти на протест співробітників вже колишньої райлікарні, але такі протести зазвичай легко гасяться прагматичними пропозиціями. Працівникам підвищать зарплату саме за рахунок скорочення управлінського персоналу, лояльного старому керівнику. Немає сумніву, що за зарплату головного лікаря можна фінансувати декількох медсестер.

Якщо міськрада таки вирішить ліквідувати юридичну особу і зробити колишню райлікарню суб’єктом центральної клінічної лікарні, то і зникне потреба проводити конкурс на керівника.

Наразі на ремонт лікарні виділено 50 млн. грн. Це немалі кошти, які потрібно буде освоювати. У випадку ліквідації юридичної структури, витрату цих коштів вже контролюватиме не Олег Голуб, а Центральна міська лікарня.

У міськраді кажуть, що, скоріше за все, так і буде, хоча ще недавно Олег Голуб багатьох влаштовував. У міськраді переконані, що Голубу просто не потрібно було скакати через голову і вирішувати питання з «покровителями» у київських кабінетах, бо саме це вдарило бо амбіціям депутатів міськради.

Василь Коваль для Prozak.info

Коментарі :


21.02.2022 18:06 Доні

Хіба дебіл піде за голуба бастувати


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат