Мелкумян: В Ужгороді буде сучасний урбан-парк і облагороджене місце відпочинку

03.02.2022 15:11 РАТУША

Ужгород увійшов до 30 міст, де вже цього року за державні кошти в межах програм «Велике будівництво» і «Здорова Україна» заплановано звести урбан-парки.

В Ужгороді планується зробити колаборацію майданчиків для активності дітей та молоді – занять скейтбордингом, паркуром, воркаутом, мініфутболом, настільним тенісом, йогою, вуличними танцями тощо.

На будівництво урбан-парку в Ужгороді з державного бюджету виділять 70 млн. грн. Було вирішено, що урбан-парк розмістять у так званому парку «Перемога», який ужгородці називають «Кірпічка».

Наразі у ямі, з якого брав глину колишній цегельний завод, утворилося озеро і там зараз чудова зона відпочинку. Відповідно, у громадськості виникли питання, чи не завадить будівництво урбан-парку цій відпочинковій зоні. Окрім того, екологи переконують, що територія навколо озера стало домівкою для багатьох видів птахів і потрібно зробити так, щоб урбан-парк не зашкодив і їм.

Головним куратором від мерії з питань створення урбан-парку став секретар Ужгородської міськради Арсен Мелкумян. І ми попросили його прокоментувати ситуацію навколо цього проекту.

«У громадськості було багато питань і претензій щодо будівництва урбан-парку, були побоювання і категоричні заперечення. Однак я цілком відповідально заявляю: я є мешканцем Ужгорода і в жодному випадку б не допустив, щоб реалізація будь яких проектів пішла на шкоду міста.

Парк потрібен, це можливість для здорового дозвілля нашої молоді. При цьому, гроші виділяються з державного бюджету і гроші немалі.

Це місце для парку обрали не випадково. Навколо зосереджені крупні житлові квартали, де проживає чверть ужгородців. Саме тут є спорткомплекс «Юність» і поруч тенісні корти. Тобто, разом це створить масштабну спортивно-дозвільну інфраструктуру.

Щодо реалізації проекту у нас було ряд нарад та зустрічей, було виїзне засідання. Ми вислухали всі пропозиції громадських активістів і прийшли до спільного знаменника. Будівництво парку не завдасть жодної екологічної шкоди озеру та довкіллю, ми не допустимо там якогось масштабного капітального будівництва. Більше того, я зроблю все від мене залежне, щоб вся ця територія перетворилася перлину міста і чудову еко-зону», - розповів Мелкумян.

А вже цього четверга на сесії міськради було прийняте рішення щодо укладання договору суперфіцію (тимчасову передачу під використання) земельної ділянки в парку «Перемоги» («Кірпічка»).

Депутати врахували результати робочих зустрічей із представниками громадськості щодо будівництва урбан-парку.

Зокрема, у пункті 1 Договору зазначено, що на нове будівництво урбан-парку на території парку «Перемога» в Ужгороді визначити площу що не перевищує 1,4 га. (загальна площа парку понад 8 га).   Термін дії договору суперфіцію – до 1 листопада 2022 року, земельну ділянку використовувати за цільовим призначенням, після завершення будівництва припинити договір суперфіцію і передати новозбудовані елементи благоустрою на баланс департаменту міської інфраструктури, залучити у процесі робіт фахівця-орнітолога.

Таким чином, місто отримає сучасний центр дозвілля для молоді, а в майбутньому і облагороджене місце для відпочинку.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат