Через борги міськради в громадському транспорті можуть припинити безкоштовне перевезення пільговиків

21.06.2021 11:06 РАТУША

Пільговиків можуть перестати безкоштовно перевозити в громадському транспорті Ужгорода з кінця червня—початку липня. Йдеться не про комунальні «Електрони», а про приватні автобуси, які працюють на маршрутах міста. Голова Асоціації перевізників міста Олексій Куля каже: скасувати там безоплатне перевезення пенсіонерів, школярів та інших пільговиків можуть через недофінансування від міськради.

Це стосується не лише пільговиків, а й людей з інвалідністю, школярів, членів багатодітних сімей, учасників бойових дій та інших пільговиків, які наразі їздять безоплатно, — розповів голова Асоціації перевізників міста Олексій Куля. «На сьогоднішній день міська рада боргує за пільгові перевезення майже за три місяці цього року, — сказав голова Асоціації перевізників. — Кожному з 3 підприємств — по 300 тисяч гривень і більше. А загалом за минулі роки, якщо підсумувати, то міська рада боргує близько 30 млн. гривень, починаючи з 2018-го року. У нас на сьогоднішній день є заборгованості по зарплатах, по податках і по паливу».

Директор Ужгородського АТП 12107 Володимир Козун каже, що в Ужгороді 42 тисячі зі 116 тисяч людей мають право безкоштовного проїзду.

«Якщо для пасажира цей проїзд безкоштовний, то для перевізника потрібен ресурс, щоб здійснювати ці перевезення. Тобто він не є безкоштовний для нас. На жаль, на цей рік, із бюджету, який подав Департамент соцзахисту населення, ці кошти вже закінчилися», — пояснив Володимир Козун.

За словами директора, перевізники звернулися до міськради 1 червня. У міськраді одержали заяву, її мають розглянути до 15 червня, — каже начальник відділу транспорту Петро Бобик. До 15-го червня пільговиків ще перевозили безкоштовно. Після цього приватні перевізники очікують рішення міськради. Нагадаємо, йдеться лише про приватних перевізників, тобто комунальні «Електрони» і надалі перевозитимуть пільговиків безкоштовно.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат