Від завтра в Ужгороді припиняє роботу громадський транспорт

19.03.2020 16:02 РАТУША

Таке рішення прийняли сьогодні на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як показав моніторинг перевезень останніх кількох днів, міським транспортом користується усе менше людей, що зрозуміло з огляду на впроваджені карантинні заходи в Ужгороді. Тому вже вчора на рейси вийшло менше автобусів. Однак уранці та ввечері надзвичайно складно забезпечити перевезення пасажирів не більше 10 осіб в одному транспортному засобі, як зобов’язує постанова Кабміну. Виникають конфліктні ситуації. Штрафи ж за порушення постанови – як на водія, так і на перевізника, дуже високі: від 17 000 грн до 70 000 грн.

Як неодноразово наголошується, найефективнішим засобом уберегтися від зараження коронавірусом є самоізоляція, а якщо все ж таки людина мусить виходити з дому, то рекомендовано уникати тісних контактів, дистанція між людьми має бути від 1,5-2 метрів. Дотримуватися цих вимог у громадському транспорті важко і щоб упередити можливе поширення COVID-19 в Ужгороді роботу громадського транспорту призупинять.

Комісія вирішила рекомендувати підприємствам, установам та організаціям, незалежно від форми власності, забезпечити проїзд працівників автобусами у режимі регулярних спеціальних перевезень.

Також відсьогодні в Ужгороді через гучномовці на автомобілях патрульної поліції мешканців міста попереджатимуть про карантин, загрозу поширення коронавірусу і щоб без нагальної потреби не виходили з дому.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат