130-річні тенісні корти «Спартак» хочуть забудувати багатоповерхівками

13.07.2020 13:08 РАТУША

Ужгородці зареєстрували на сайті міськради петицію про заборону будівництва багатоквартирного житлового корпусу на землях тенісних кортів «Спартак». За короткий час петиція набрала необхідні для розгляду міськими депутатами 250 голосів і продовжує збирати підписи.

Кортам на «Спартаку» вже понад 120 років. Коли Закарпаття входило до складу Угорщини, то їх було збудовано за народні гроші. На цих кортах грали такі закарпатські зірки тенісу як Йосип Гагер та Михайло Мозер, які в 50-х роках минулого століття входили в десятку кращих тенісистів СРСР.

Із 2012 року земельну ділянку з тенісними кортами «Спартак» передали у приватну власність, — каже головний архітектор міста Олег Боршовський. За його словами, для забудови багатоповерхівками власнику ділянки потрібно отримати містобудівні умови і обмеження, оскільки ця територія є в охоронній зоні «Замкової гори» і є певні обмеження щодо забудови цієї території. В мерії забудовнику відмовили, оскільки були недодані якісь документи. Крім того, за словами Олега Боршовського, немає на цю територію наразі детального плану.

За словами юриста Олександра Волосянського, приватизація кортів і земельної ділянки відбувалася з порушеннями. «Тепер або в судовому порядку ставити питання про повернення назад у комунальну власність, — каже юрист, — або в добровільному порядку домовлятися із власниками про викуп у міську власність. Таким чином згідно з законом про відчуження повертати цю земельну ділянку».

Справа щодо кортах перебуває в судах. Депутатам просто потрібно визнати ці корти як історичну пам’ятку й анулювати рішення про дозвіл на забудову.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат