В Ужгорода хочуть вкрасти 26 млн грн

17.05.2020 11:31 РАТУША

У групі Save Uzhhorod наголошують, що за умовами продажу комплексу «Корона», новий власник мав інвестувати у реконструкцію площі Театральної 8 млн 65 тис грн. Нагадаємо, подія відбулася у 2013 році, тож за нинішнім курсом це більше 26 млн грн. У той же час влада міста провела тендер на розробку проєкту реконструкції площ Театральної та Фенцика. Тобто площу Театральну почнуть реконструювати за бюджетні гроші? Адже про виконання власником Корони фінансових зобов'язань нічого не повідомлялося.

"Місяць тому — 17 квітня 2020 року — завершився тендер, за результатами якого львівське ПП НВФ "Рутенія" отримало замовлення від Ужгородської міськради на розробку проєкту реконструкції площ Театральної та Фенцика.

За дивним співпадінням ця ж контора рік тому вже розробляла проєкт реконструкції цих площ і Ужгородська міська рада навіть проводила громадські слухання з цього приводу.

Не будемо наголошувати на тому, що усі проєкти реконструкцій на території історичного ареалу та комплексної охоронної зони пам'ятки містобудування місцевого значення "Замкова гора" повинні у обов'язковому порядку проводитись на конкурсній основі — про це нам каже постанова Кабміну №2137 від 25 листопада 1999 року "Про затвердження порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів". Мова зараз про інше.

Як відомо, у 2013 році відбувся резонансний продаж комплексу «Корона» — пам'ятки архітектури місцевого значення, яка на той час перебувала у власності міста. Згідно з умовами продажу, новий власник «Корони» повинен був інвестувати не менше 100% від ціни продажу у реконструкцію площі Театральної.

Тобто, власник «Корони» повинен був інвестувати 8 млн 65 тис. грн у реконструкцію площі Театральної. Це на хвилиночку 2013 рік, курс долара — близько 8 грн. За нинішнім курсом це більше 26 млн грн.

Так от, питання до Ужгородської міської ради — Іван Волошин сплатив уже до міської казни 26 млн грн (чи хоча б 8 млн), що ви так заповзято взялися за реконструкцію площі Театральної? Чи «Корону» вже повернуто у власність міста?

Якщо на ці обидва запитання у міськради негативна відповідь, то залишається лише привітати ужгородців — вас знатно обікрали".

Save Uzhhorod

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат