Лісівники пояснюють на яких підставах проводять рубки в урочищі «Дубки», що на Ужгородщині

06.02.2019 15:13 РАТУША

Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства спільно з державним підприємством «Ужгородське лісове господарство» надають інформацію у відповідь на публікації в соцмережах та Інтернет-виданнях про заготівлю деревини в урочищі Дубки станом на 5 лютого.

На підставі переліків заходів з поліпшення санітарного стану лісів, погоджень Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, в урочищі «Дубки» підприємством проводяться санітарно-оздоровчі заходи на наступних ділянках:

Заготівля деревини проводиться винятково вибірковим способом. Об’єм заготівлі з одного гектара в середньому складає 31 кбм при запасі деревини на одному гектарі 390 кбм, тобто вирубується 8% деревини. Під час рубки у відповідності до вимог Санітарних правил в лісах України, з насадження видаляються сухостійні, суховершинні, вітровальні, вітроломні та сильно пошкоджені хворобами дерева. У зв’язку з цим, від заготівлі на цих ділянках лісгосп отримує переважно дрова паливні (90%).

Дрова паливні вивозяться для реалізації населенню міста Ужгород та Ужгородського району.

Термін закінчення проведення санітарно-оздоровчих заходів в урочищі «Дубки» - 31 травня 2019 року. Після цієї дати підприємством буде проведено рекультивацію волоків та відновлення доріг, по яких проводилося трелювання та вивезення деревини.

Прес-служба ЗОЛУМГ

Коментарі :


02.04.2019 08:50 Вадим

А як же сезон тиші у природі? Згідно статті 39 Закону України «Про тваринний світ» з 1 квітня до 15 червня почався сезон тиші в мисливських угіддях в цей час забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних заходах).


02.04.2019 06:43 Вадим

А як же сезон тиші у природі?
Згідно статті 39 Закону України «Про тваринний світ» з 1 квітня до 15 червня почався сезон тиші в мисливських угіддях в цей час забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок   лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних заходах).


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат