В Ужгороді відкрили 43 та 44 міні-скульптурки

21.12.2019 19:00 РАТУША

Цього тижня місто поповнилося аж двома міні-скульптурками: міні-скульптурою «Роду Другетів» та   видатному американському економісту із закарпатським корінням Фрідману Мілтону.

Другети оселилися в сквері перед будівлею хімічного факультету УжНУ. Як відомо, саме представник роду Другетів заснував Унгвар (Ужгород) і потім рід правив тут понад 360 років. Саме тоді було зведено фортеці в Унгварі та Невицькому.

Щодо Фрідмана Мілтона, то його скульптурку можна знайти на вулиці Гойди біля одного з комерційних банків міста. І це доволі символічно, адже Фрідман Мілтон був відомим своїми роботами з макроекономіки, мікроекономіки, економічної історії, статистики та своєю позицією захисту вільного капіталізму. «Це єдиний закарпатець, що отримав Нобелівську премію! Коріння цього видатного економіста з Закарпаття, адже батьки Фрідмана Мілтона родом з Берегівщини», — розповів Федір Шандор.

Обидві скульптурки створили майстер Роман Мурник та коваль Степан Руснак.

Додамо, що кожна міні-скульптурка знайшла своє місце в Ужгороді не просто так. Усі їхні герої так чи інакше пов’язані з нашим містом.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат