Новий генплан Ужгорода: Громадськість проти земельного «дерибану»

20.12.2019 22:38 РАТУША

У середу на засіданні обласної містобудівної ради фахівцями та громадськістю було внесено безліч зауважень щодо змін до генерального плану забудови міста Ужгорода, які пропонуються внести міською радою, а де-факто йдеться про новий генплан.

Здебільшого зауваження стосувалися збереження зелених зон і громадського простору, яке планується істотно зменшити, а також збереження історичного ареалу та об’єктів культурної спадщини.

Розробники документації пропонували забудувати громадську територію перед Драмтеатром, скандальні зелені зони на вул.М.Боб’яка та Можайського, 30, частину прибудинкових територій на Володимирській, 28 та М.Заньковецької, 32. «І це лише поверхневі порушення і «дерибан» залишків вільного простору ужгородців, які планують легалізувати через основний містобудівний документ обласного центру Закарпаття», — каже громадський правозахисник Віталій Грегор.

Більшість зауважень та пропозицій архітектурно-містобудівна рада під головуванням головного архітектора області Миколи Пігуляка підтримала. Враховуючи рішення обласної містобудівної ради, розробник проекту змін до генплану Ужгорода має внести всі озвучені суттєві правки і винести на її повторний розгляд.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат