Затвердили бюджет: Скільки і на що витратить місто наступного року

14.12.2019 17:05 РАТУША

У четвер на черговій сесії міськради депутати ухвалили бюджет міста на наступний рік — проект кошторису підтримали 27 депутатів. Заплановано, що бюджет міста становитиме 1,3 мільярда гривень. Бюджет цього року трохи більший — 1,45 млрд.

Причина у тому, що наступного року соціальні видатки (пільги, субсидії, соціальні допомоги) надходитимуть з держбюджету безпосередньо отримувачам.

Більше половина бюджету — це податок, відрахований із зарплат містян (ПДФО). Загалом усі податкові надходження забезпечать понад мільярд гривень у бюджет міста. Щодо видатків, то традиційно найбільше витрачають на освіту — 637 мільйонів гривень, із яких 534 — зарплата педагогів.

На охорону здоров’я місто виділить разом із перерахунками з держбюджету 87 мільйонів гривень. Цих грошей має вистачити на три місяці, пише 0312.ua. Відтак за послуги лікарень платитиме Національна служба здоров’я.

Чимала частина бюджету передбачена на утримання чиновницького апарату — 148 мільйонів гривень.

На благоустрій, інфраструктуру та транспорт виділено близько 160 мільйонів гривень. У цю суму входить ще й додаткове фінансування комунальних підприємств Ужгорода, а це майже 30 мільйонів.

Найменше у бюджеті закладено на культуру та спорт — лише 20 мільйонів гривень. Це менше 2 % від усіх видатків обласного центру.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат