Презентували проект бюджету Ужгорода

08.12.2019 15:24 РАТУША

Мільярд 300 мільйонів гривень — таку суму заклали до проекту бюджету Ужгорода на 2020 рік. Про це у середу повідомив міський голова Богдан Андріїв. 12 грудня має відбутися голосування.

«Мільярд 300 мільйонів — бюджет міста на 2020 рік. А на 2019 рік в абсолютних цифрах був бюджет більший, — сказав мер, — тому що в нас на соціальний захист була субвенція з державного бюджету, яку перераховували в місцевий бюджет. А місцевий бюджет уже безпосередньо надавав пільги населенню. Цифра менша бюджету на 2019 рік — це у зв’язку з тим, що напряму фінансується соціальний захист населення. Але в цілому надходження на 2020 рік збільшуються. Бюджет розвитку буде 170 мільйонів».

Проект передбачає дві державні субвенції — медичну та освітню. На медичну в першому кварталі спрямують 22 мільйона 157 тисяч гривень, на освітню — 196 мільйонів 505 тисяч гривень у рік, каже директорка департаменту фінансів і бюджетної політики міськради Олеся Гах. Департамент праці та соцзахисту населення фінансуватиметься наступного року з державного бюджету, з міського кошти виділять на окремі програми. «У 2020 році не будуть фінансуватися через місцевий бюджет видатки за державною програмою соціального захисту населення. Це понад 200 мільйонів гривень на різні види фінансової допомоги, яку отримуватимуть адресно пільгові категорії громадян», — каже Олеся Гах.

Фінансування медицини пов’язане з реформою, зазначає начальник управління охорони здоров’я Ужгородської міськради Василь Решетар: «Cума зменшилася за рахунок того, що видатки на заробітну плату працівників медичної галузі, а це понад 1600 чоловік у п’яти закладах охорони здоров’я міста. Заробітна плата для медиків — це будуть кошти передані безпосередньо закладам охорони здоров’я від національної служби».

Субвенція державного бюджету на освіту збільшиться: цьогоріч — на 23 мільйона 887 тисяч гривень. Про це розповіла головна бухгалтерка управління освіти Ужгородської міськради Любов Брензович: «Це заробітна плата вчителів загальноосвітніх закладів. Як і   минулого, так і цього року дофінансування на заробітну плату іде за рахунок коштів міського бюджету».

На проектування, реставрацію та охорону пам’яток архітектури Ужгорода на 2020 рік кошти не заклали. Цьогоріч на це було передбачено 150 000 тисяч гривень. За словами Богдана Андріїва, бюджет міста мають затвердити 12 грудня. До цього часу проект можна змінювати та доповнювати.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат