Суд повернув ужгородцям землю, яку міськрада незаконно передала у приватну власність

28.11.2019 21:19 РАТУША

Рішенням Ужгородського міськрайонного суду задоволено позовну заяву заступника керівника Ужгородської місцевої прокуратури, подану в інтересах держави до Ужгородської міської ради та чотирьох місцевих мешканців.

Позовна заява від 2016 року повторно розглянута Ужгородським міськрайонним судом після скасування у касаційному порядку необґрунтованих відмов судів першої та апеляційної інстанцій у задоволенні позову.

У заяві прокурор просив визнати незаконними і скасувати рішення Ужгородської міської ради від 9 листопада 2015 року, а також витребувати землю вартістю 6,8 млн грн, на якій розташований відомий ресторан у м. Ужгороді та провернути їх територіальній громаді.

У судовому засіданні прокурором доведено, що фактично землі, які   згідно генплану Ужгорода були землями комерції, безкоштовно виділені відповідачам для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. При тому, що   чинне земельне законодавство не передбачає безоплатну передачу земель комерційного призначення, а таке безкоштовне виділення - є намаганням ухилитись від їх купівлі-продажу на конкурентних засадах.

Після набрання рішенням законної сили, земельна ділянка невідкладно буде передана у власність територіальної громади м. Ужгорода.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат