Термін на розміщення сітілайтів у центрі міста закінчився

15.09.2019 14:52 РАТУША

Дозвіл на розміщення сітілайтів спливає 10 жовтня — нагадав у соцмережі журналіст Віталій Глагола. Виконком зобов’язаний його не продовжувати, а сітілайти — демонтувати.

Питання про демонтаж сіті-лайтів в історичному центрі міста має бути розглянуте міськрадою, адже ужгородці зібрали підписи під петицією про «Заборону розміщення зовнішньої реклами в історичному центрі Ужгорода» і міськрада погодилася на їх демонтаж.

«Тоді міськрада ... навіть писала мені листи. Цитую: «Доводимо до вашого відома, що за дорученням міського голови, департаментом уже розроблено відповідний проект рішення щодо заборони розміщення зовнішньої реклами в межах історичної частини Ужгорода». Потім справа заглохла. Наразі заборона зовнішньої реклами раз і назавжди — рішення виконкому. Саме він має відстоювати інтереси громади міста, а сама громада своє слово сказала, зібравши підписи під петицією».

Реакція мера на це питання не забарилася. Мер зазначив, що міська рада вивчить думку ужгородців та експертів, однак сам він вважає, що реклама має бути такою, щоб не псувати історичну частину міста. «Щодо продовження дозволів розміщення реклами, то комісія буде приймати рішення, попередньо вивчивши думку містян, істориків та інтелігенції. Де не буде зауважень, ми продовжимо дозволи», — додав Богдан Андріїв.

* * *

ДО ТЕМИ

Афішні тумби можуть виглядати інакше

Ужгородські підприємці Владислав Рущак та Степан Софілканич розробили проект нових афішних тумб для вулиць Ужгорода.

«Габаритні білборди закривають фасади, — кажуть підприємці, — конструкції виглядають дуже не привабливо, а кількість сіті-лайтів, розміщених абияк, зашкалює, особливо в історичній частині міста. Тому ми розробили проект рекламної конструкції, яка би дійсно висвітлювала інформацію, естетично виглядала та головне — підкреслювала красу Ужгорода, а не спотворювала, як це роблять, до прикладу, велетенські борди навпроти залізничного вокзалу».

Нові рекламні споруди передбачають місце для соціальної реклами, три площі, на яких підприємці зможуть розміщувати свої матеріали. Площі оснащені підсвіткою та захисним склом. Наразі проект перебуває на розгляді в департаменті міського господарства, Владислав і Степан очікують на засідання та на отримання дозвільних документів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат