Минулої суботи до Ужгорода привезли унікальні машини з Чехії, Словаччини та Польщі

06.07.2019 14:13 РАТУША

80 автомобілів у рамках «Земплінського ралі автоветеранів» уперше перетнули українсько-словацький кордон і проїхали набережною Незалежності на площу Театральну, де вишикувалися на огляд ужгородців та поціновувачів ретро-автомобілів.

Як розповіли учасники Varosh-у, «Клуб автоветеранів» налічує 110 членів, просто не всі змогли їхати через кордон, бо не мають відповідних документів. «Є автомобілі 1920-х років, які вважають раритетом, а не транспортним засобом. Тоді не було ще документів, які би могли визначити об’єм двигуна, номер кузова, номер двигуна і таке інше. Вони пересуваються своїм ходом, але через кордон не можуть переміщуватися».

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак розповів, що ініціатива такого дещо авантюрного кроку народилася у наших чиновників на «Земплінському ралі автоветеранів» у Міхаловце. «Спілкуючись із учасниками автопробігу, постійно чув, що багато з них не були в Ужгороді, хоча це зовсім поруч. Не те, що з автопробігом, а взагалі. І в нас народилася така ідея організувати таку атракцію. Тим більше — цьогоріч 20 років дружби між Міхаловце й Ужгородом. Ми особливо не рекламували це дійство, але людей зібралося вдосталь. Це був перший пробний проїзд, і важко було спрогнозувати час руху автомобілів, час проходу кордону. Бо ці авто не їздять такі відстані, а максимум 10—15 км й далі на евакуаторі, а Міхаловце та Ужгород хоч і дуже близько, але відстань довша. Тим паче, коли йдеться про колону з 80 транспортних засобів. Найстаріший автомобіль, який отримав кубок, має 86 років і коштує понад 2,5 мільйона євро».

Фоторепортаж від прес-служби міськради

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат