Про зупинки громадського транспорту

21.01.2018 15:08 РАТУША

Ситуація з маршрутними автобусами й зупинками громадського транспорту в Ужгороді не втрачає своєї актуальності. До редакції надійшов лист від ужгородки Ольги Пономарьової, з яким не можемо не погодитися.

«Останнім часом в Ужгороді ведуться роботи з покращення зупинок громадського транспорту. Однак не все так добре, як хотілось. На вул. Митній хтось зруйнував навіс над зупинкою. Лавиці залишилися просто неба. Добре, якщо погода сонячна, а коли дощ або сніг? Чекати маршрутку навіть кілька хвилин не дуже зручно.

Змінили розташування зупинок на пл. Корятовича. І все б непогано, якби не зупинка 6-го та 26-го маршрутів. Їх зупинку перенесли зовсім недалеко від колишньої, всього метрів на 15—20. Але при цьому ситуація змінилася не на краще. Від бордюру тротуару влаштований спуск під кутом до дороги з утворенням кювету, де під час дощів накопичується вода. Взимку суцільна ковзанка. Маршрутка не може зупинятися ближче до бордюру, тому необхідно спускатися до неї по воді (снігу, льоду). А це вже небезпечно. А цікаве ще й те, що збудованою зупинкою для вказаних маршруток практично ніхто не користується. Вона розташована далеко позаду від місця посадки пасажирів у маршрутки.

Люди, що користуються 6-м та 26-м маршрутами, різні. Серед них є похилого віку, хворі. Вони ж в основному їдуть до поліклініки, до лікарні.

Необхідно облаштувати зупинку так, щоб не сталося лихо. А таке можливо. Краще попередити небезпечні ситуації, ніж потім їх виправляти.

Протяжність відстаней від зупинки до зупинки різна. За доволі тривалий час певна кількість людей (їм так зручно) звикла виходити з маршруток на проспекті Свободи в районі колишнього магазину «Прогрес». Що правда, то правда, не всі водії на прохання пасажирів саме тут зупиняють маршрутки. Нічого поганого не можу сказати про маршрути 7, 9 та 58. З маршрутками № 8 та 14 виникають проблеми. Водії на прохання про зупинку або не звертають уваги і мовчки проїжджають, або нагадують не зовсім ввічливо, що зупинки в цьому місці немає. Вважаю, що немає необхідності влаштовувати стаціонарну зупинку, а зробити нагадування для водіїв, що саме тут — зупинка «на вимогу». Всім буде добре і всі будуть задоволені.

З усіма вказаними вище питаннями я звернулася до Ужгородського міськвиконкому. Отримала навіть відповіді, що все буде зроблене. На Митній зупинка буде збудована, зупинка на проспекті буде облаштована дорожнім знаком «Автобусна зупинка» з забороною паркування іншого автотранспорту на цій ділянці проспекту, зупинки для маршрутів 6 та 26 будуть зроблені безпечними для пасажирів. Коли це буде, сказати важко. Відповідь наголошувала, що все буде зроблено під час капітального ремонту площі. Навіть рік не вказаний, будемо чекати.

Є ще одне питання стосовно збудованих зупинок. Користуватися ними іноді вкрай важко. Річ у тім, що бокові їх стінки закриті рекламними щитами. Сидиш на лавиці під навісом і не бачиш, які маршрутки під’їжджають та зупиняються одна за одною (до 4-х і більше). Так можна просидіти доволі довго. А бігати не всі можуть. Саме така ситуація спостерігається на зупинці, що на площі Кирила та Мефодія, поряд із храмом».

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат