В Ужгороді діятиме постійна виставка про історію Закарпатського краю

21.11.2017 23:00 РАТУША

 

Сьогодні, 21 листопада, у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького, що в Ужгородському замку, офіційно відкрили виставку «Історія Закарпаття від VIII-го ст. до 1920 р.».

Експозицію створили завдяки співпраці Закарпатського краєзнавчого музею та Ніредьгазького музею ім. Йоша Андраша, за підтримки уряду Угорщини, а також Закарпатської обласної державної адміністрації та Закарпатської обласної ради.

Урочисте відкриття виставки відбулося за участю керівників Закарпаття, представників Уряду Угорщини, Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, депутатів, громадськості, представників національно-культурних товариств та ЗМІ. Відвідали відкриття виставки і заступники міського голови Ужгорода Олександр Білак та Василь Гомонай.

Голова Закарпатської облради Михайло Рівіс подякував угорським гостям за надану фінансову допомогу та відзначив, що мешканці краю, туристи, гості, які прийдуть на виставку, переконаються в тому, що на Закарпатті не було суперечностей між національними меншинами, які століттями жили в мирі та злагоді.

Експозиція розміщена у 4-х великих прохідних залах, які попередньо відреставрували. Основний акцент, як зазначалося під час офіційного відкриття, зробили на створенні саме інтерактивної експозиції, що відповідає викликам ХХІ-го століття. Зокрема, крім різних старовинних експонатів, серед яких зброя, гончарні вироби, документи, карти тощо, манекенів відомих історичних осіб, у залах встановлені спеціальні монітори, де відвідувачі можуть самостійно переглянути цікаву їм інформацію.

Керівництво музею сподівається, що нова експозиція стане цікавою як для місцевих мешканців, так і для гостей нашого краю.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат