Пане Андріїв, клієнти ужгородських "апараток" нищать прибудинкові території Нового району

admin 06.09.2017 08:31 РАТУША

Мешканці “Нового району” та вірники греко-католицької громади (і всі вони, нагадуємо меру Андріїву, – ВИБОРЦІ) написали гнівного листа на адресу Ужгородського міського голови з приводу безчинств, які творяться під їхніми вікнами.


Мешканці “Нового району” (буд. № 38, 44, 46, 50, 52, 54 по вул. Легоцького, 74, 76,78 по вул. Тлехаса) та вірники
релігійної греко-католицької громади “Преcвятої Євхаристії” (вул. Легоцького 44а) написали гнівного листа на адресу Ужгородського міського голови з приводу безчинств, які творяться під їхніми вікнами.

Відкритий лист-звернення

Шановний пане мер, шановні депутати. До вас звертаються мешканці 5-ти дев’ятиповерхівок, 4-х п’ятиповерхівок та віряни релігійної громади, які мають спільний двір на перетині вулиць Легоцького та Тлехаса (Заньковецької).

У такому густонаселеному спальному районі є дві точки незаконного грального бізнесу, які діють під прикриттям вивіски “Спортлото” та “Національна лотерея”, а також кілька цілодобових торгових точок на відстані кількох десятків метрів, клієнти яких активно використовують двір і під’їзди як вбиральню та місце для нічних п’яних оргій.

Останнім часом кримінальна ситуація в нашому районі значно погіршилася. Почастішали випадки квартирних крадіжок, крадіжок з припаркованих у дворі авто та самих автомобілів. Дані випадки задокументовані поліцією.

29.08.2017 поліція та карета “швидкої” розбирали черговий кривавий нічний інцидент, що стався в незаконно діючій, на думку мешканців, “Національній лотереї”. Свідками таких розборок дорослі і діти прилеглих будинків є щоденно.

Наступна проблема, давня – смітник. До нього зносять і звозять непотріб не тільки з прилеглих будинків, а й з усього мікрорайону та навколишніх приватних садиб. Біля цього “клондайку” кінно і пішо постійно товчеться сумнівна публіка, розносячи заразу та нецензурну лайку.

Майданчик для сміттєвих баків стоїть посередині двору, не облаштований. В дощову погоду до нього нереально підійти. Тому часто пакети зі сміттям люди залишають на підходах у дворі.

В таких неприйнятних та антисанітарних умовах, у розбитому та розритому дворі, на імпровізованих лавицях мами виколисують немовлят, відпочивають старенькі та граються у глині діти. Є випадки травмування дітей під час ігор у дворі.

Згідно статті 40 Конституції України про право громадян на звернення та право на вчасне отримання послуг відповідної якості згідно законодавства, просимо в найкоротший термін винести на розгляд сесії міської ради даний відкритий лист-звернення сотень сімей, які стали заручниками складної неприємної ситуації по місцю свого проживання і хочуть жити в чистоті та безпеці.

Просимо також терміново розглянути питання про виділення коштів з міського бюджету на облаштування міжбудинкової території за вказаною адресою.

Першочерговими питаннями вважаємо:

закриття обох локацій грального бізнесу, що незаконно діють під різними вивісками. Їх клієнтура з цілого міста залишає у дворі пляшки, шприци та ін., а в сім’ї несе біль, розпач, страх і невиліковні хвороби.

питання доречності цілодобового режиму роботи торгових точок у спальному районі. Ні молоком, ні хлібом вони вночі не торгують.

у зв’язку з вищесказаним, просимо посилити патрулювання вказаної території патрульною поліцією.

вирішити питання виділення коштів для здійснення благоустрою розритого і засміченого двору (газони, зелені насадження тощо).

виходячи з потреб густонаселеного спального району та на реалізацію державної Програми здорового способу життя просимо облаштувати ігровий та спортивний майданчики відповідними спорудами та тренажерами для різних вікових категорій мешканців (волейбол, баскетбол тощо).

з метою мінімізації шкідливого впливу відходів на здоров’я людей просимо спільно з ТОВ “АВЕ-Ужгород” вирішити питання з розміщенням сміттєзвалища на території двору і зробити все можливе для нормального його функціонування.

Шановний пане мер, шановні депутати. Просимо вас у встановлений законодавством термін надати відповідь на відкритий лист-звернення мешканців м. Ужгорода за вказаною адресою.

За дорученням жителів – Ольга Тимофієва.

Підписи мешканців додаються (понад сто підписів).

http://trubyna.org.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат