Полотна студентів-художників України представлена на виставці у "Совиному гнізді" в Ужгороді

04.09.2017 12:12 РАТУША

В обласному центрі Закарпаття відкрилася виставка робіт учасників Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт»


Майже сотня полотен, сплеск емоцій та фарб, сотні відвідувачів – у культурно-історичному центрі «Совине гніздо» в Ужгороді відкрилася виставка робіт учасників Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт». Мистецький захід, що вперше пройшов у місті над Ужем восени 2016-го, за короткий час здобув не тільки популярність серед творчої молоді, й а й посів вагоме місце в культурному житті України. А ще він однозначно став візитівкою Срібною землі й робить Закарпаття потужним сучасним мистецьким центром всієї України.

Роботи учасників «Срібного мольберту» 2016-2017 років експонуються вперше. Організована експозиція таким чином, що вже на терасі «Совиного гнізда» відвідувачів зустрічають яскраві емоційні фото, зроблені під час проведення конкурсу, вони якнайкраще передають атмосферу, яка тривала під час проведення цього мистецького заходу.

Як відзначив під час відкриття один із організаторів виставки Олександр Нікітчук, експозиція приурочена до двох подій: по-перше, в день її відкриття стартувала реєстрація на участь у «Срібному мольберті»-ІІІ, який відбудеться 9-14 жовтня цього року (деталі та умови реєстрації на офіційному сайті проекту - https://molbert.brovdi.art/). По-друге, виставка проходить у рамках святкування Дня Ужгорода, а конкурс якнайкраще представляє його: мистецький захід народився в місті над Ужем, проводиться тут, та й учасники зображують на своїх полотнах прекрасне старовинне містечко…

У виставковому просторі експозиція побудована таким чином, що в центрі зали розміщені портрети мешканців Ужгорода різних національностей, яких під час проведення конкурсу малювали учасники. По периметру представлені картини з зображеннями міста та його околиць – це результат виконання студентами конкурсних завдань у номінаціях «Пейзаж» та «Міський пейзаж». Додатковою родзинкою експозиції стали роботи з етапу «Імпровізація», що вперше був запроваджений навесні цього року.

Виставка робіт учасників Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» викликала чималий ажіотаж серед любителів мистецтва: експозицію в день відкриття відвідали знані художники, мистецтвознавці, студенти, учасники конкурсу, а також численні жителі та гості міста.

Триватиме виставка до 30 вересня 2017 року, у будні зала відчинена з 12:00 до 19:00, у вихідні – з 11:00 до 14:00.

Для довідки:

Конкурс з живопису «Срібний мольберт» заснований та вперше пройшов у 2016 році. Уперше він пройшов восени 2016 року: у мистецькому змаганні юних талантів взяли участь 44 студенти з 22 вузів 13 регіонів України (детальніше див. на https://molbert.brodi.art/2016/). Вдруге конкурс відбувся у квітні 2017-го, на участь у ньому подали заявки майже 350 претендентів із 67 внз України, Македонії та Угорщини. Участь у «Срібному мольберті» взяв 51 студент, конкурс на одне місце склав 7 осіб ((детальніше див. на https://molbert.brovdi.art/). Організатор і засновник конкурсу – культурно-мистецька фундація Brovdi Art.

Прес-центр конкурсу «Срібний мольберт» і фундації Brovdi Art

http://uzhgorod.net.ua/

ТЕГИ : www.brovdi.art

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат