До кінця року всі міста повинні показати генплани

admin 08.01.2015 12:01 РАТУША

За підсумком 2014 року на веб-сайтах місцевих органів влади розміщено 169 генеральних планів міст, 40% від наявних. Про це йшлося під час робочої наради в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Також у вільному доступі – 94 генеральні плани селищ міського типу та 1181 генплан сільських населених пунктів.

Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко заявив, що забезпечення вільного доступу громадян та інвесторів до генеральних планів міст залишається пріоритетним питанням. У 2015 році, за словами Зубка, органи влади на місцях повинні в повному обсязі забезпечити доступ до генпланів населених пунктів. Віце-прем’є доручив управлінню містобудування, архітектури та планування територій Мінрегіону надавати органам влади на місцях консультаційну, методичну допомогу та здійснювати постійний моніторинг щодо забезпечення вільного доступу до генпланів.

Нагадаємо, питання генпланів для Закарпаття актуальне роками, їх громадські обговорення постійно супроводжуються скандалами. В Ужгороді оновлений генплан розробляли у 2013 році, але тепер його переглядають. У грудні 2014 р. міський голова Віктор Погорєлов розповів про пов’язані з цим проблеми і повідомив, що до 1 березня генеральний план міста розмістять по Ужгороду для широкого обговорення.

7dniv.info за матеріалами Закон і Бізнес

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат