Реконструкція ужгородського «Совиного гнізда»: нині проводиться «звірка» у Польщі

admin 12.02.2015 08:48 РАТУША

Пройшла чергова робоча зустріч технічного секретаріату проекту реконструкції історичної пам’ятки центру Ужгорода винних льохів «Совине гніздо».

Для цього міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, його заступниця Ольга Травіна та координатор проекту Валентин Волошин побували у польському місті Ярослав.

Нагадаємо, «Совине гніздо» мають реставрувати   у рамках польсько-українського проекту «Ярослав-Ужгород: спільна ініціатива для покращення туристичної привабливості історичних міст-побратимів» за програмою транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2007-2013». Загальний бюджет проекту становить 1 млн. 856 тис. євро. Його реалізація в Ужгороді обійдеться у 928 тисяч євро, причому 90% цих коштів надійде у вигляді гранту. Для забезпечення фінансування з джерел міського бюджету було розроблено відповідну міську Програму участі Ужгорода у реалізації проекту на 2015 рік.

У Польщі, розповів міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, детально обговорили реалізацію «дорожньої карти» проекту, етапи реконструкції. Все доведеться прискорити, оскільки в Ужгороді з тимчасовою владою минулий рік був втрачений для проведення робіт. Тоді як «дзеркальний» проект у польському Ярославі вже наближається до завершення.

Також керівники нашого міста обговорили чимало інших питань щодо співпраці, обміну досвідом із мером Ярослава і запросили його в гості до Ужгорода.

7dniv.info

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат