В Ужгороді жителі Нового району показали приклад самоорганізації

admin 23.07.2015 10:23 РАТУША

Двір будинків по Бестужева, 14, Легоцького, 33 та Богомольця, 30 в Ужгороді ще місяць тому був звичайним, нічим не особливим внутрішнім двором.

У міні-кварталі, де більше сотні квартир, до вчора не було дитячого майданчика, а двір нагадував хащі.


Проте самі мешканці навколишніх будинків, за ініціативою сім’ї Крічфалуші та за допомогою меценатів Сергія Ратушняка   та Володимира Чубірка впорядкували свій двір і звели новий сучасний дитячий майданчик.Тут вирізали старі дерева в центрі двору, залили бетонну площадку для гри в баскетбол та волейбол, купили сітку, зробили альтанку, футбольне поле, гойдалки та будиночок для дітей.

Частину гірок та гойдалок закупили у виробника, решту люди робили самі, з підручних засобів та куплених матеріалів.

«Я виріс у цьому дворі, і коли до мене звернулись мешканці за допомогою – не міг відмовити, – розповідає голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко. – Це єдиний майданчик у місті такої якості та з таким духом. Тут не просто прийшов якийсь політик і подарував дитячу площадку. Тут навпаки, люди попросили допомоги – ми допомогли. Проте всю роботу робимо спільно. Мешканці цих будинків виклались на повну, з ранку й до вечора робили майданчик для своїх дітей. І до речі, їм ніхто за це не платив. Це називається громадянська позиція, хочеш щось зробити, не чекай подачок від міської влади, а візьми і зроби це. Крім того, дароване не ціниться, а зроблене власними руками – ще й як».

Після урочистого відкриття дитячого майданчика, мешканці оновленого двору звернулися до голови облради з новими проханням та ідеями. Так люди просять замінити старі поштові скриньки, відремонтувати дахи та фасади будинків і демонтувати стару теплотрасу, котра вже роками не працює, але труби ще тягнуться по двору. Голова Закарпатської обласної ради пообіцяв допомогти вирішити ці проблеми, проте закликав людей об’єднуватися в ОСББ, тоді обласна влада зможе фінансово допомогти у найбільш затратних ремонтах будівель, а дрібні проблеми вирішать вже до кінця літа.

За матеріалами Галагов ТВ

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат