Мукачівський клан «зачищає» Ужгород від тих, хто заважає дерибанити

admin 30.07.2014 17:58 РАТУША

Як уже повідомляв 7dniv.info, тимчасова влада Ужгорода на одному засіданні міськвиконкому звільнила аж чотирьох директорів комунальних підприємств.


Керівники ЖРЕР №1, №5 та №8 і директор Боздоського парку отримали за роботу «незадовільно». При цьому питання виносилося додатково до порядку денного, чіткої аргументації звільнень не наводили. Тимчасовий мер навіть не назвав прізвищ звільнених посадовців, не акцентував уваги на номерах ЖЕКів. Пояснив: «Із ЖЕКами в Ужгороді біда, треба щось міняти». Хоча з владою нинішньою ужгородською навіть не біда, а просто катастрофа.
Цікаво, що 12 червня заслуховувався звіт КП ЖРЕР №1 (директор Надія Петрішка), тоді члени міськвиконкому досить прискіпливо перетрясли всі рахунки підприємства. Роботу ЖЕКу, що обслуговує частину проспекту Свободи, парну частину Швабської, Перемоги, непарну частину Петефі, частину Заньковецької, частину Минайської, Залізничну тощо тоді визнали цілком задовільною.
Директор ЖЕКу № 5 Анатолій Ковальський пояснює: «Весь злий піар, що зараз іде, – лише через те, що звільнені керівники підприємств працювали з Віктором Погорєловим і підтримували його як міського голову. Під час заслуховування звіту ЖЕКу члени міськвиконкому не мали жодних зауважень. Це рішення виключно політичне».
Щоб уникнути проблем зі звільненнями, міська влада навіть публічні звіти зробила закритими. Анонси таких заходів мали би публікуватися в комунальній газеті «Ужгород», проте це нині не відбувається.
Директор ЖРЕР № 8 Юрій Оксьон розповідає: про те, що сьогодні запланували розглянути це питання знали навіть не всі члени виконкому. Керівникам ніяких повідомлень не надходило. ЖЕК № 8 навіть не викликали на заслуховування, не було ніяких перевірок, ніхто не спілкувався з мешканцями. А між тим за всіма показниками підприємство було визнано найкращим у всьому Закарпатті за підсумками 2013 року.
«Це можна було б ще зрозуміти, якби звільнили всіх, проте частину керівників лишили. Це неправильно, мали б хоч якось попередити», – розмірковує Оксьон.
Анатолій Ковальський та Юрій Оксьон найбільше не влаштовують нинішню владу тим, що будучи депутатами Ужгородської міської ради, не голосують за проекти рішень, де дерибаниться земля міста. І в такий спосіб керівників просто покарали.
Окремої уваги заслуговує директор КП «Парк культури та відпочинку «Боздоський» Лев Некречій, адже, попри мінімальне фінансування, в парку обладнано понад 10 відеокамер, освітлені всі центральні алеї, встановлені лавки та смітники. Також почали роботи з освітлення бічних алей, директор налагодив співпрацю з бізнесом, що орендує місця для торгівлі в парку. Підприємці постійно долучаються до благоустрою, за гроші меценатів завезено бруківку, облаштовано вбиральні. Щоб можна було в парку не лише «витратити гроші», Некречій створив ще один дитячий майданчик, за який не треба платити. Розсаджено парковий розарій.
Тимчасовий мер сказав, що діяльність цього керівника взагалі шкодить Ужгороду. Але тут якраз усе навпаки: цього року міська влада повністю проігнорувала борщівник на набережних, рослини встигнули скинути насіння. Тому наступного року парк чекає нечуваний урожай отруйної рослини.
Некречій став «неугодним» з іншої причини – шматок парку міська влада вже приготувалася віддати в приватні руки, і директор КП, який не підтримує мукачівських політиків, міг би підняти чималий шум.
Нинішній тимчасовій владі не треба бруківку, освітлення, троянди і дитячі майданчики, які, оббиваючи пороги, облаштував керівник парку. Тимчасовий мер воліє відпрацювати чималий відсоток за майбутній розважальний комплекс. Недарма ж його вже називають Вітя-20%.
На жаль, практика звільняти прихильників своїх попередників в Україні досить поширена, щоправда, ужгородська міська тимчасова влада робить це з особливим цинізмом. Тих людей, які віддали роки праці на благо міста, не лише викидають на вулицю, але й обливають брудом.


7dniv.info

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат