Ужгородці смітять, але не платять. «АВЕ» погрожує ліквідувати смітники і штрафувати

admin 03.04.2013 15:16 РАТУША

Недовго ужгородці раділи чистим смітникам: нині, через 3 місяці після створення підприємства «АВЕ Ужгород», деякі контейнери знову перепов­нені.


На фото, зробленому кілька днів тому, – сміттєвий майданчик біля ужгородської ЗОШ № 6. Така картина там щодня, адже непотріб   зносять не лише мешканці кількох сусідніх багатоповерхівок, а й працівники численних магазинчиків на проспекті Свободи.

«Про тамтешні проблеми ми знаємо, – розповіла «Замку» керівник «АВЕ Ужгород» Марія Оленич. – Але люди винні самі. Коли ми почали обходити сусідні будинки, виявилося, що договори на вивезення непотребу є лише в кількох мешканців».

В «АВЕ» кажуть: Ужгород, на відміну від того ж Мукачева, виявився дуже «складним» для успішної роботи підприємства. За 3 місяці укласти договори на вивезення побутових відходів добровільно зголосилися лише 42 % містян. Решта категорично відмовляється платити за сміття, а примусити їх це зробити юридично дуже складно.

«Серед тих, хто не хоче укладати з нами угоди, є й відомі в місті люди: підприємці, працівники мерії, інших державних установ, – розповідає Марія Оленич. – Щодо районів міста, то найбільше проблем виникає, хоч як дивно, в історичному центрі, де мешканці й раніше не мали договорів, і тепер відмовляються сплачувати за вивезення сміття».

Аби змінити ситуацію, в «АВЕ» хочуть почати виховання штрафами. Так, уже днями на сміттєвих майданчиках вулиць Мукачівської, Руської, Берчені та Лучкая працівники підприємства розклеять оголошення, що, в разі неукладення угод, ці пункти ліквідують. Протягом квітня контейнери заберуть. А коли мешканці, за «давньою пам’яттю», пі­дуть викидати відходи, їх чекатимуть представники «АВЕ» й муніципальна поліція.

Такі заходи торкнуться всього міста, найперше ж – районів приватної забудови, де, на думку, керівництва «АВЕ Ужгород», узагалі не повинно бути смітників загального користування – лише акуратні ємності біля кожної оселі.

Джерело: uzhgorod.in


admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат