Як знищують   історичну пам’ятку «Корона» в Ужгороді

admin 22.05.2013 15:31 РАТУША

На   очах місцян навмисно затоплюється і руйнується історичний комплекс «Корона», а правоохоронці й управління культури мовби глухі і сліпі.

15 березня 2013 року група   невідомих осіб на чолі з   директором Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради Олексієм Касперовим, захопили будівлю історичного комплексу «Корона» на пл. Театральна 5, 7, в якому донедавна розміщувалися вищі навчальні заклади Української Православної Церкви та Міністерства освіти і науки України – Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія та Карпатський університет імені Августина Волошина.

Як тоді повідомив пан   Олексій Касперов, такі «дивні дії» щодо приміщень комплексу «Корона», що відносяться до пам’ятки культурної спадщини місцевого значення, були здійснені з метою так званої консервації об’єкту.


І от наслідок …

Комплекс будівель «Корона» на очах місцян все більше і більше руйнується і навмисно затоплюється. Перше навмисне велике затоплення пам’ятки культурної спадщини відбулося ще наприкінці березня, коли завдяки зухвалим діям «консерваторів від влади» було розібрано дах на «Короні», що призвело до затоплення магазину «Алло» та історичного комплексу «Корона», про що неодноразово писали ЗМІ.

Тепер же кожен охочий (особливо в дні великих злив) може спостерігати за тим, як у декількох місцях покрівлі комплексу «Корона» навмисно знято цілі ряди черепиць, що неодмінно призводить до сильного затоплення приміщень пам’ятки культурної спадщини зверху до низу, та, відповідно, їх руйнуванню. Мета такої «консервації» зрозуміла – довести будівлі історичної пам’ятки «Корона» до аварійного стану і таким чином завершити за безцінь незаконну «прихватизацію», яку з першого разу не вдалось довести до логічного кінця.

І яка дивна   тиша…

Ні ЗМІ, ні правоохоронні органи (міліція і прокуратура), ні Ужгородський міський голова, ні жоден депутат Ужгородської міської ради різнобарвних політичних партій, ні управління культури, як орган охорони культурної спадщини, чомусь не б’ють на сполох… мов би стали сліпими, глухими і німими…

А ще вчора вся ця «благочестива» братія під спільне улюлюкання і гнівні крики під гаслами «захистимо пам’ятку» – головним у своєму житті і діяльності вбачали тільки одне: щоб заради корупційної незаконної «привахватизації» історичного комплексу на пл. Театральній 5, 7 піддати шельмуванню та виселити богословську академію.

Виселили…

Тепер, мабуть, дістали моральне задоволення і спостерігають за тим, як цинічно і зухвало знищується історичний комплекс будівель «Корона» в Ужгороді.

Інформаційна   агенція «Ініціатива».

Відкрите Закарпаття - ViZa

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат