Закарпатці можуть розраховувати на відкриття авіарейсу "Ужгород-Прага"?

admin 29.04.2013 10:26 РАТУША

За місяць авіакомпанія, що обслуговує рейси з Ужгородського аеропорту, остаточно визначиться, чи розпочне рейси в напрямку Ужгород-Прага-Ужгород. Про це телеканалу «Перший Діловий» повідомили представники компанії, що займається перельотами

Ідею розпочати польоти із Закарпаття до Чехії з ужгородського летовища запропонувала одне з інвестиційних підприємств, що працює на території Закарпатської області. Саме їх працівники та партнери й складатимуть частину пасажирів цих рейсів, якщо такі будуть. За місяць стане відома й ціна польотів. Зараз авіакомпанія визначається з тим, чи економічно вигідно здійснювати польоти з Ужгорода в напрямку столиці Чехії.

Нагадаємо, нині окрім чартерних рейсів, із летовища Ужгорода здійснюється рейс в напрямку Ужгород-Київ-Ужгород. Його відновили після тривалої перерви наприкінці лютого 2013 року. Нині польоти здійснюють щодня по буднях: зранку виліт до Києва і ввечері приліт до Ужгорода. Для цих рейсів авіакомпанія «Мотор Січ» використовує літаки типу АН-140 місткістю до півсотні крісел. Ціна квитка в одну сторону складає приблизно одну тисячу гривень, у залежності від терміну купівлі. Тривалість польоту в середньому 1 година 45 хвилин. Завантаженість одного рейса наразі сягає 50%.

Аеропорт «Ужгород» має статус міжнародного і є закарпатським обласним комунальним підприємством. На цей рік згідно обласної програми «Підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2013-2016 роки» затвердженої наприкінці 2012 та зміненої в березні цього року, передбачено спрямувати майже два мільйони гривень. На 2014 рік – 7,4 мільйони. Загалом до 2016 року за програмою з обласного бюджету аеропорт має отримати 37,8 мільйонів гривень. За ці гроші мають відновити та реконструювати асфальтно-бетонне покриття аеродрому, замінити перонне освітлення, переоснастити світлосигнальну систему аеропорту, відремонтувати електроживлення аеропорту та огорожу по периметру, зробити кілька проектно-кошторисних проектів тощо.

Uzhgorod.in

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат