На чиїх руках кров дітей

13.07.2024 11:22 ПОЛІТИКА

Це був страшний тиждень. Окупанти атакували нас ракетами. Понад 40 ракет за добу били по Україні. Майже 40 смертей та сотні поранених. Але найбільший жах був у Києві, де ракета влучила у один з лікувальних корпусів дитячої лікарні Охматдит.

Росіяни у своїй цинічній манері почали відгороджуватися від того, що наробили, але наша СБУ довела, що лікарня була зруйнована саме російською ракетою Х-101.

Вся Україна почала збирати кошти на відновлення Охматдиту. Окрім того, у четвер на сесії Ужгородської міськради депутат Арсен Мелкумян виступив з проханням до влади міста терміново вивчити питання надання допомоги маленьким пацієнтам Охматдиту продовжити лікування в Ужгороді. «Понад 20 тисяч діток протягом року проходили лікування в лікарні Охматдит і тепер багато з них опинилися у складній ситуації продовження терапії та лікування. Нам потрібно вивчити питання можливої закупівлі додаткового медичного обладнання, облаштування приміщень тощо для того, що Ужгородська дитяча лікарня могла приймати у себе на лікування діток, які тепер не зможуть лікуватися в Охматдиті», - розповів Арсен Мелкумян.

І ще. Після цієї атаки ненависть до путіна та росії зросла до максимуму. Українці вимагають помсти. І це правильно. Але в такі часи стається найстрашніше – внутрішня ворожнеча. Це коли ворогів шукають скрізь і навіть серед своїх. Все це веде до розколу в суспільстві. Вже зараз ми бачимо масовану атаку на російськомовних українців, навіть якщо вони патріоти нашої держави. Дістається навіть нашим угорцям, лише за те, що влада Угорщини не категорична в симпатіях до України. Це все старі і огидні технології розколу. Так робили перед виборами президента прихильники Януковича, які маніпулювали питанням НАТО та мови.

З цього приводу закарпатський політик Сергій Ратушняк зробив відкрите звернення до депутатів України усіх рівнів. «Багаторічний зашорений печерний націоналізм галицького походження привів до трагічного розколу українського суспільства, згодом до війни і втрати територіальної цілісності нашої держави. Цей суїцидний шабаш продовжується і далі, що неминуче призведе до ще більших людських втрат і територій.

Негайно, на всіх рівнях прийміть рішення «Про неприпустимість на всій території України робити зауваження будь-яким громадянам з приводу їх мови, національності і віросповідання». Перший випадок - карати 10 тис. грн. Другий - порушувати кримінальну справу за статтею «Розпалювання міжнаціональної ворожнечі». ВРУ - скасувати дискримінаційний мовний закон т.зв. «Фаріон». Також треба вилучити з норм Конституції провокаційний т.зв. «Вступ до НАТО», де нас НІХТО не чекає. Час негайно повернутися до взаємної поваги і толерантності в суспільстві поки не пізно». – йдеться у зверненні.

До речі, подібне було і в Іспанії після війни, де король прийняв рішення про покарання лише за те, що хтось запитував, на чиєму боці хто був під час війни. І саме таке кардинальне рішення врятувало Іспанію від розколу.

Ну і про НАТО. Знову саміт цієї організації. Цього разу у Вашингтоні. Наш президент там. Багато хто бачить єдиний порятунок України у вступі до НАТО. Але це неможливо. І мова навіть не про те, що ми найближчим часом не можемо виконати всі умови, потрібні для кандидатів в члени НАТО. Справа в геополітиці. Ми втратили свій шанс через те, що свого часу підтримали в президенти екс-комуністів Кравчука, Кучму чи Януковича. Ми не захотіли Чорновола, який вказував нам шлях на Захід. Тепер ми вже остаточно в тій позиції, з якої не зможемо інтегруватися   в НАТО, бо це призведе до всесвітнього колапсу. І головне завдання повинно бути – закінчити цю війну. На вигідних для нас умовах.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат