Відкрити шлях до ЄС - Історична зустріч Зеленського та Орбана

Редакція РІО 02.07.2024 22:59 ПОЛІТИКА

Ми долаємо перепони для вступу до Євросоюзу

Україна наразі на стадії переговорів із Євросоюзом. На жаль, є певні перешкоди, які зумовлені певною блокадою наших євроінтеграційних потуг сусідньою Угорщиною.
Офіційні особи Угорщини неодноразово заявляли, що не будуть підтримувати євроатлантичні наміри України через те, що на думку влади Угорщини, наш закон Про Освіту перешкоджає правам українських угорців у здобутті освіти рідною мовою.

Це питання неодноразово вже піднімалося на міжурядових зустрічах різного рівня. І українська влада пообіцяла угорцям, що всі перешкоди будуть зняті. Наше прагнення до євроінтеграції дуже міцне і незворотнє, тому ми будемо намагатися знайти спільну мову з сусідами.

Підтвердженням цьому є і зустріч Президента України Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.
Ось як прокоментував важливість цієї зустрічі голова Закарпатської ОВА Віктор Микита:

"Протягом року спеціально сформована двостороння українсько-угорська робоча група на чолі з Андрієм Єрмаком і Петером Сійярто провела велику цілеспрямовану та ефективну роботу, щоб вивести відносини країн на якісно новий рівень, який потрібний для євроінтеграції України, та допомоги нашому народу досягти справедливого миру.

Результатом цього стала підтримка від Угорщини та ухвалення рішення для України про початок перемовин щодо вступу в Євросоюз, а згодом і затвердження переговорної рамки.

Угорщина почала головувати в ЄС, тож ми отримали союзника на чолі ключової європейської інституції.

Діалог та співпраця продовжуються".

Редакція РІО

ТЕГИ : Угорщина, Євросоюз, Микита, Зеленський, Орбан

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат