Все ще неспокійно

05.02.2022 09:53 ПОЛІТИКА

Світова увага все ще прикута до України. Загроза війни не минула. Але потрібно зауважити, що дипломатична робота просто на висоті. За кілька днів до України навідалися прем’єр-міністр Великобританії Джонсон, прем’єр-міністр Нідерландів Рютте, прем’єр-міністр Польщі Моравецький та прем’єр-міністр Туреччини Ердоган.

На кожен з цих візитів українська влада повинна відповідно реагувати. Зеленський вже не міг проігнорувати їх, поїхавши кудись на Буковель чи Оман, як він це любить робити.

І саме ці візити показали нашій владі, що світ стурбований можливою повномасштабною війною на сході Європи і цю загрозу неможливо ігнорувати.

США, Великобританія та інші країни продовжують надсилати нам зброю. США приймає рішення направити до Європи ще 3000 своїх вояків. Йде переміщення значних військових сил НАТО до східних кордонів Євросоюзу. У той же час, Росія невпинно продовжує переміщувати військові сили ближче до наших кордонів. Велика концентрація російських військ у Білорусі, яка фактично віддалася Росії. Час від часу виникають провокації біля наших кордонів. Пахне смаженим.

Але наші владні мужі все ще показують, що загрози немає. Більше того, Зеленський натякнув США, що вони занадто драматизують ситуацію.

Щось подібне говорить і міністр оборони Рєзніков. Той розповів, що ймовірність повномасштабного вторгнення Росії малоймовірна. «Сьогодні ми також уздовж інших кордонів, зокрема з Білоруссю, не спостерігаємо формування будь-яких угруповань. Імовірність значної ескалації на сьогодні розглядається як низька. Українська розвідка уважно спостерігає за переміщенням сил РФ. Фіксує всі зміни і порівнює їх з даними розвідки наших країн партнерів», - заспокоїв Рєзніков.

Влада займається своїми внутріпартійними справами. Людям Зеленського потрібно «відмити» свого нардепа-слугу Трухіна, бо цього тижня нарешті було оприлюднено відео, як цей нардеп, якого ще називають відповідальним за «чорну касу» «Слуг», п’яним за кермом вчинив масштабну автоаварію, у якій постраждали люди. І даремно співпартійці намагалися «відмити» Трухіна, відео чітко вказує на його провину. Той сам її розумів, бо пропонував поліцейським хабаря.

Попри те, що влада занадто інертна щодо протидії загрозам російського вторгнення, українці розуміють реальну загрозу. Вони активно об’єднуються в загони територіальної оборони. Соціологічне опитування показало, що 45% українців готові так чи інакше захищати свою державу у випадку повномасштабної війни з Росією. Наша армія це не лише 350 тисяч військових, а мільйони свідомих українців.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат